Borgen rolleliste 2022

Foto: Mike Kollöffel/DR presse DR præsenterer de medvirkende i 'Borgen' 2022.

Kan du genkende ham? Arvingerne-skuespiller får en stor rolle i Borgen 3

Når en af de mest succesfulde serier i dansk tv-historie vender tilbage, er det med både velkendte ansigter – og helt nye navne på rollelisten. Se hele det nye cast her.

DR har i dag offentliggjort navnene på de skuespillere, der kommer til at have de mest markante roller i den længe ventet tredje sæson af ’Borgen’.

Både Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen er tilbage i nyskabelsen af manuskriptforfatter Adam Prices kendte og elskede univers, når vi i 2022 igen kan følge politikkeren Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen). I den kommende sæson er hun nyudnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition.

Her bakkes hun op af en anden ”gammel” kending fra en kendt DR-serie, der gør sit indtog i serien.

Mikkel Boe Følsgaard, som mange vil huske som den yngste bror i serien ’Arvingerne’, får nemlig en central rolle som souschefen Asger Holm Kirkegaard, der arbejder tæt sammen med Birgitte Nyborg. 

Og serien ’Borgen’ betyder noget helt særligt for den 36-årige skuespiller.

”For 5-6 år siden boede jeg i en periode i England. Når jeg fortalte folk derovre, at jeg kom fra Danmark, var det hverken Michael Laudrup, Dronning Margrethe eller Aqua, folk begyndte at tale om; det var ’Borgen’. Alle havde set det. Alle ville diskutere det. Alle roste det,” forklarer Mikkel Boe Følsgaard i en pressemeddelelse.

Borgen 3 skuespillere.jpgHer ses Mikkel Boe Følsgaard sammen med Birgitte Hjort Sørensen, Sidse Babett Knudsen og Lars Knutzon. (Foto: Mike Kollöffel)

Netflix-stjerne med i serien

Blandt de nye skuespillere ses også komikeren Magnus Millang, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt og Özlem Saglanmak, der alle får afgørende roller i Borgen 3.

Rollen som Nyborgs søn vil desuden blive spillet af den unge Lucas Lynggaard Tønnesen, der allerede har høstet stor international opmærksomhed i den danske Netflix-serie ’The Rain’.

Kvinden bag seriens ultimative hovedperson glæder sig optagelserne.

”Jeg har glædet mig så meget, at jeg er ved at sprænges. Jeg glæder mig til at møde alle de nye karakterer, folk på begge sider af kameraet (og skrivebordene) og til at gense de ’gamle’ fra de første sæsoner. Man skal jo passe på med, hvad man siger, men jeg har skyhøje forventninger til projektet. Og allermest glæder jeg mig til at flytte ind i Birgitte Nyborg igen. Sikke et privilegium at få lov til at tage en tur mere i karrusellen med denne rolle, som jeg elsker så højt," siger Sidse Babett Knudsen.

Disse gamle kendinge vender (også) tilbage

I ’Borgen 3’ vender en del gamle kendinge desuden også tilbage, ifølge DR:

 • Lars Knutzon er tilbage i rollen som Bent Sejrø
 • Peter Mygind som Michael Laugesen
 • Søren Malling som Torben Friis
 • Lars Mikkelsen som Søren Ravn
 • Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone
 • Mikael Birkkjær som Philip Christensen
 • Lisbeth Wulff som Pia Munk
 • Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani
 • Jens Albinus som Jon Berthelsen
 • Morten Kirkskov som Niels Erik Lund
 • Gitte Siem Christensen som Kirsten Sejrø
 • Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen
 • Freja Riemann som Laura Nyborg Christensen
 • Kasper Lange som Dan Vestergaard

Kendt instruktør

Per Fly bliver konceptuerende instruktør på serien. Han er blandt andet kendt for filmtriologien ’Bænken’, ’Arven’ og ’Drabet’, og har tidligere været instruktør på DR-serien ’Bedrag’.

Den nye version af ’Borgen’ bliver til i samarbejde med Netflix. ’Borgen’ vil således kunne ses på Netflix, efter den er vist på DR.

DR-0567582.jpgDR præsenterer de medvirkende i 'Borgen' 2022. På billedet se fra venstre: Özlem Saglanmak, Birgitte Hjort Sørensen, Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon og Lucas Lynggaard Tønnesen. (Foto: Mike Kollöffel)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Serier og Netflix

610x200_woordy_knap2.jpeg