kærestesorg

Foto: Getty Images Jeg troede at det gik fint mellem mig og min kæreste, men nu har han forladt mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste har forladt mig for anden gang

Det er næsten 14 dage siden at min kæreste gjorde det forbi, og jeg har det stadig ligeså skidt, som da han slog op, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om ugengældte følelser

Jeg er en 21-årig ung kvinde, der sidder i den situation, at min kæreste gennem to år er gået fra mig. Han siger, at han ikke har de samme følelser for mig mere, og at han skal have styr på sit liv. Han har forladt mig en gang tidligere for godt og vel et år siden, men der vendte han tilbage og sagde, at han fortrød, men det er ikke sket denne gang. Det kom meget pludseligt, for jeg har ikke haft fornemmelsen af, at han ikke ville mig mere, og vi havde det godt. Det eneste, der havde ændret sig, var, at han ikke var så god til at sende hjerter og den slags på sms, som han ellers gjorde det før. Han har også virket lidt trykket, men jeg gav ham plads og spurgte ikke så meget ind til det.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har travlt med andre kvinder på nettet

Jeg valgte at stole på ham og tænkte, at jeg måske var for opmærksom på hans opførsel. Men en dag stak jeg til ham, og han spurgte så, hvordan jeg så vores forhold. Da jeg svarede, at det gik fint, for vi havde det jo godt sammen, sagde han, at han ikke vidste, om det skulle være os. Vi fik snakket og blev enig om at give det nogle dage. Jeg havde det fint efter vores samtale, men bagefter fik jeg det virkelig dårligt. Vi mødtes, og han gjorde det så endeligt forbi.

Jeg forstår det bare ikke, og jeg er så ked af det. Det er næsten 14 dage siden, og jeg har det stadig lige så skidt, som da han slog op. Jeg ved ikke, om der er noget, jeg kan gøre, for jeg elsker ham og føler, at vi havde det så godt sammen. Er der noget, jeg kan gøre. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph om utryghed og frygten for at stå alene

Jeg har lidt svært ved at tro på, at du har været rigtig lykkelig med din kæreste. For mellem linjerne i din mail læser jeg, at du siden jeres første brud har været utryg ved din kærestes følelser for dig. Den utryghed kan ikke have været rar at gå rundt med, i et forhold hører den usikkerhed da heller ikke hjemme. Her skal man føle sig tryg og elsket, ikke det modsatte.

Nu er din kæreste så gået fra dig, og du er forståeligt nok knust. Ulykkelig kærlighed kan jeg ikke kurere dig for, men jeg kan garantere dig for, at den gå over, for der er altså meget sandt i, at ”Tid læger alle sår”. Indtil da må du se din ulykkelighed som et tegn på, at du er en sund, ung kvinde, der er i stand til at elske og elske dybt. Det betyder måske ikke så meget for dig lige nu, men det vil du en dag være rigtig glad for, for det er altafgørende for, at du får et godt og rigt liv, og det er jeg overbevist om, at lige du nok skal få.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke holde ud at bo sammen med min kæreste

En anden ting, du bør tænke over, er, om din ulykkelighed ikke kun bunder i, at du har mistet din kæreste, men også i, at du er bange for at stå alene. Den situation har de fleste af os stået i på et tidspunkt, og jeg skal ikke spilde din tid med terapeutiske fraser om, at en sådan livskrise kan være en gave i sig selv, men der er nu lidt om snakken. Vi skal nemlig lære at stå alene, og vi skal lære at kunne lide os selv. Brug derfor tiden nu på at pleje dig selv. Øv dig i at være god ved dig selv og lær dig selv bedre at kende. Ad den vej vil du begynde at holde af dit eget selskab og blive din egen bedste ven. Det vil stille dig langt stærkere, næste gang du møder en mand, fordi du vil vælge ham ud fra, om han er én, der er god for dig og vil dig det godt, i stedet for én du higer dig fast til blot for at undgå at stå alene.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Kærlighed og Kærestesorg

610x200_woordy_knap2.jpeg