Gift ved første blik

Foto: DR Presse Claus Henriksen er én af de ti modige singler, som har ladet sig gifte med en fremmed i sjette sæson af 'Gift ved første blik' - men holdt ægteskabet mon?

Claus fra Gift ved første blik: ”Vi havde ikke så meget kontakt, da vi lige var blevet skilt”

De sidste otte torsdage har vi siddet klistret til skærmen, når ’Gift ved første blik’ rullede over skærmen. Claus Henriksen og Henriette Hansen var ét af de par, som valgte at blive sammen, men er de stadigvæk sammen i dag? ALT.dk har fanget Claus for at få svar på, hvordan det står til med kærligheden efter programmet.

Det er godt og vel tre måneder siden, at kameraerne blev slukket efter et hæsblæsende sidste afsnit af den sjette sæson 'Gift ved første blik'. Her sagde 29-årige Henriette Hansen fra Silkeborg og 31-årige Claus Henriksen fra Odense ja til hinanden på landsdækkende tv på trods af tvivl og numsebakterier efter at have levet sammen som mand og kone i seks uger i forbindelse med eksperimentet.

ALT.dk har fanget parret til en snak om, hvor de er henne i dag. Er de stadigvæk sammen? Er de tilfredse med programmet? Blev afstanden mellem dem for stor? Det – og meget mere – kan du få svar på her.

Hvor er I henne i dag?
- Vi er blevet skilt. Jeg lagde et kæmpe pres på mig selv i forhold til mine forventninger til at være i et ægteskab. Jeg syntes ikke, jeg kunne leve op til de forventninger. Jeg havde en masse forventninger, i forhold til hvad jeg gerne ville være, og hvad jeg gerne ville kunne give en hustru. Det var rigtig svært at leve op til. Særligt fordi vi ikke boede sammen. Alle de forventninger, som jeg ikke kunne leve op til gjorde, at jeg begyndte at trække mig, og så begyndte Henriette jo også at trække sig.

- Tvivlen kom, fordi jeg begyndte at blive meget praktisk tænkende. Det er bare sådan nogle åndssvage tanker om fremtiden, som man alligevel ikke kan gøre noget ved her og nu. De tanker gjorde, at jeg blev usikker.
Claus Henriksen

Er I stadigvæk venner eller kærester i dag, selvom I er blevet skilt?
- Det er jo lidt sjovt. Det er halvanden måned siden, at vi blev skilt, men for tre uger siden blev vi enige om, at vi prøver at være sammen som kærester. Vi havde lige halvanden uge, hvor vi ikke havde så meget kontakt, da vi lige var blevet skilt, men så snakkede vi sammen igen, fordi vi skulle have koordineret nogle ting. Der blev vi enige om, at vi ville prøve at være sammen som kærester. Vi har rigtig meget fokus på at være i nuet og ikke tænke så meget fremtid, for det var noget af det, som pressede mig. Jeg har fundet ud af, at jeg ikke er så flytbar, som jeg troede. Jeg synes heller ikke, jeg vil forlange, at Henriette skal flytte til Odense, for så får hun længere på arbejde, og hun kommer længere væk fra sin omgangskreds. Men jeg kan heller ikke se mig selv bo i Silkeborg. Så må tiden vise, hvad der så skal se. Hvis der er nogen, som er interesseret i, hvordan det udvikler sig, kan man jo følge os begge to på Instagram. Jeg kan ikke love, om der kommer noget op, men det er da i hvert fald en mulighed.

De sidste to programmer handler jo også meget om din tvivl. Hvad handlede den tvivl om, og hvordan var det at se den udspille sig på tv?
- Tvivlen kom, fordi jeg begyndte at blive meget praktisk tænkende, og jeg begyndte at overtænke alt det her med fremtid i forhold til, hvor vi skal bo og arbejde. Det er bare sådan nogle åndssvage tanker om fremtiden, som man alligevel ikke kan gøre noget ved her og nu. De tanker gjorde, at jeg blev usikker.

LÆS OGSÅ: Gert Martin Hald: Det har jeg lært som ekspert i Gift ved første blik

Var du bekymret over, om din tvivl ville såre Henriette?
- Ja, også fordi min tvivl jo ikke handlede om noget, som Henriette gjorde, men tvivlen handlede jo om mine egne forventninger til mig og MINE tanker. Det handlede jo ikke om, at Henriette havde gjort noget forkert. Det var svært at få sagt til hende uden at komme til at såre hende. Men hun kunne jo også godt mærke, at jeg trak mig mere og mere i den periode, så der var nogle kløfter, hvor ingen af os var så gode til at spørge ind til hinanden. Det gør jo også, at tvivlen bliver endnu større. Og når man så er sådan et overanalyserende menneske, som tænker ALT for meget over tingene, så bliver det ikke nemmere.

Er tvivlen blevet mindre i dag?
- Jeg vil ikke sige, at der er tvivl, men der er stadigvæk en usikkerhed om, hvad fremtiden bringer. Jeg prøver at befinde mig i nuet i stedet for at tænke fremtid, for jeg kan ikke ændre på fremtiden. Der kan være mange ubekendte faktorer, som kan være skyld i det ene eller det andet, så i stedet for at tænke på, hvad der KAN ske, så prøver jeg at se på, hvad der rent faktisk sker lige NU og så være til stede i det.

Er det lettere at være kærester nu, hvor der hverken er ring eller kamera på?
- For mit vedkommende var det ikke så meget kameraet eller opmærksomheden omkring programmet, som har gjort det svært. Det var de forventninger, jeg stillede til mig selv. De forventninger er der jo ikke nu, fordi der ikke er nogen ring. Så ja, jeg synes, det er nemmere på mange måder.

Hvordan har det været at se jeres forhold på landsdækkende tv?
- Det har været okay, og vi er blevet portrætteret, som vi er. Der er selvfølgelig ting, som man gerne ville have haft med. Jeg har godt kunnet genkende både mig og Henriette i det, der er blevet vist, men jeg ville gerne have haft lidt mere med fra hverdagen. Det er jo hverdagssituationer, som de fleste seere kan relatere til og spejle sig selv i, og det ville give en bedre forståelse af, hvordan vi er som personer, og hvad det er for nogle tinge, vi kæmper med.

LÆS OGSÅ: Nullerpigeskat, telefon-gråd og BOMBEN!: Sådan sluttede Gift ved første blik

Er der en scene, som du synes har været tåkrummende?
- Nej, ikke sådan rigtigt. Det eneste skulle da lige være, at jeg måske selv skulle have drukket en øl mindre på Tinderbox, inden vi havde den snak, men det er nok også det eneste.

Hvad håbede du på at få ud af programmet?
- Jeg håbede på at finde hende, som jeg skulle blive gammel med. Jeg havde ingen intentioner om at blive kendt. Med programmet er der nogen, som tager stilling til, hvorvidt man passer sammen, og eksperterne ser nogle ting, som jeg måske ikke selv ser. Inden programmet kunne man jo ikke vide, om det ville lykkes. Det kunne ligeså vel have været gået den helt anden vej.

Hvad synes du, har været det bedste ved at være med i 'Gift ved første blik'?
- Det har været godt at lære sig selv endnu bedre at kende. Jeg har mødt et menneske, som jeg egentlig passer sammen med på papiret – men om man så passer sammen i virkeligheden, ved man jo aldrig. Det er jo gået meget godt her. Der har bare været nogle logistiske udfordringer, som har givet nogle bump på vejen i det her match. Jeg har lært enormt meget om mig selv, og jeg har mødt en masse skønne mennesker og selvfølgelig Henriette, som jeg har en masse til fælles med. Jeg er i hvert fald blevet meget klogere på mig selv.

Hvad kan vi andre lære af jeres deltagelse i 'Gift ved første blik'?
- Jeg tænker, at rigtig mange kan lære, hvor vigtigt det er, at man ikke er for overfladisk. Samfundet har en tendens til, at Tinder-billedet er blevet altafgørende, før vi egentlig lærer hinanden at kende. Derudover skal man være tålmodig og give hinanden chancer og lytte til, hvad der bliver sagt – både med ord, handlinger og kropssprog. Kropssproget betyder sindssygt meget. Det er rigtig vigtigt, uanset hvad man går ind i, at man er i nuet og ikke tænker alt for langt frem. Hvis tingene skal ske, så kommer de til at ske.

Følg Henriette på Instagram her og Claus på Instagram her

Om 'Gift ved første blik', sæson 6

  • I sjette sæson mødte vi Henriette og Claus, Michael og Christina, Frederik og Maja, Luna og Anders og Dennis og Anja.
  • Efter programmets otte afsnit valgte to af parrene at forblive gift: Michael og Christina og Henriette og Claus.
  • Michael og Christina er gået fra hinanden, men er fortsat gift - og Christina er gravid
  • Henriette og Claus har ladet sig skille, men forsøger sig som kærester. 
  • Både Luna og Anders og Frederik og Maja havde trukket sig, før de skulle mødes med præsten Michael Brautsch og give deres svar. 
  • Eksperterne i år var psykolog Mette Smidt, præst Michael Brautsch og psykolog Gert Martin Hald. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Gift ved første blik, Serier og Kærlighed