Maria Montells ærlige brev til kronprinsen: ”Du er et af de bedste mennesker, jeg har kendt i mit liv”
Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu (2015) "Det klæder dig at blive ældre, og det klæder dig at have en stor familie og den smukkeste hustru", skriver Maria Montell blandt andet til den kongelige fødselar.

Maria Montells ærlige brev til kronprinsen: ”Du er et af de bedste mennesker, jeg har kendt i mit liv”

Hele Danmarks kronprins Frederik fylder 50 år på lørdag – og i den anledning har sangerinde Maria Montell i denne uges ALT for damerne skrevet et brev til manden, der er hendes ven, ekskæreste og vort lands kommende konge. Læs den hjertelige og personlige fødselsdagshilsen her.

"Solen skinner, der er vind i håret, og vi har optur over, at vi har besluttet at være ganske almindelige mennesker, der bare skal rulle derudaf langs vandet på Strandvejen. Bare være frie og uden bekymringer for, hvad fremtiden måtte bringe."

Sådan beskriver sangerinden Maria Montell en oplevelse mellem hende og kronprins Frederik, da de to dannede par i næsten to år i midten af 1990'erne.

Det sker i denne uges ALT for damerne, hvor du kan læse personlige breve fra ti kendte danskere, der alle har et særligt forhold til landets kommende konge.

LÆS OGSÅ: Ellen Hillingsøs brev til kronprinsen: "Du er med på den værste!"

Dengang i 1990'erne blev der lystigt spekuleret i, om Maria Montell mon ville blive vort lands næste dronning en dag? Men sådan gik det ikke...

I stedet blev hun gift og fik tre børn med filminstruktøren Tomas Villum Jensen, og Frede fik sin Mary.

Men trods bruddet formåede de at forblive venner – og i anledningen af, at landets kommende konge fylder 50 år den 26. maj, giver sangerinden her sin personlige hilsen til fødselaren.

----------------------

Kæreste Frederik,

Hjertelig tillykke med dine 50 år. Jeg ligger lige i hælene på dig, til næste år er det min tur!!

Jeg ved, hvordan det føles at stå her midt i eller over halvvejs i livet! Det er STORT, synes jeg – og tænk, vi har klaret det hele vejen med de bump og udfordringer, der er undervejs. Det er stort, fordi man har fået så meget mere indsigt i livets glæder og sorger, og fordi man kender sig selv bedre og ved, hvad der er godt og skidt for en selv. Alt det siger jeg selvfølgelig især, fordi jeg lærte dig at kende, da vi var et helt andet sted i livet. Jeg er rigtig glad for at have lært dig at kende, og jeg kan kun sige, at du er et af de bedste mennesker, jeg har kendt i mit liv. Og så er du vores kommende konge! Det er jeg glad for og stolt over.

Frederik, du er SÅ meget dig selv, og jeg kan se nu, at du med alderen virkelig tør være og stå ved, hvem du er. Det klæder dig at blive ældre, og det klæder dig at have en stor familie og den smukkeste hustru.

Jordnær vil du altid være, og hvis jeg skal afsløre en lille anekdote, som beskriver en lykkelig tid i vores slut-tyvere, så er det en søndag formiddag, hvor solen skinner, og du kommer fløjtende med hænderne i lommen ned ad Amalienborgs lange gange. Du skal lufte din gamle åbne sportsvogn, og vi kører ned langs vandet i Nordsjælland med rulleskøjterne på bagsædet. Du har et kassettebånd, som ALTID sidder i båndoptageren, og du trykker på play, og ud af højtalerne lyder "Sikken dejlig dag det er i dag – wå bå bå bå" med gode gamle, folkelige Stig Møller. Solen skinner, der er vind i håret, og vi har optur over, at vi har besluttet at være ganske almindelige mennesker, der bare skal rulle derudaf langs vandet på Strandvejen. Bare være frie og uden bekymringer for, hvad fremtiden måtte bringe. Sådanne øjeblikke er jo det hele værd. Jeg ønsker og håber, at du bliver ved med at tage dig de øjeblikke igennem dit liv – til at nyde din dejlige familie og til at kigge på alle de fine detaljer, du får serveret på din vej.

Hip hip hurra for vores kommende konge. TILLYKKE igen-igen og... "Sikken dejlig dag det er i dag – wå bå bå bå"!

Kærlige hilsner Maria

-----------------------------

Læs meget mere i denne uges ALT for damerne, hvor vi fejrer, at hele Danmarks kronprins fylder 50 år.


I bladet får du eksklusive billeder af kronprinseparret taget af fotograf Franne Voigt + og 10 hjertelige breve fra kendte danskere, der alle har et særligt forhold til H.K.H. Kronprins Frederik.

Læs breve af:

 • Maria Montell
 • Ellen Hillingsø
 • Alex Nyborg Madsen
 • Minik Rosing
 • Kathrine Lilleør
 • Chris Minh Doky
 • Natasja Crone
 • Hella Joof
 • Stine Jørgensen
 • Kathrine Ærtebjerg

Denne uges ALT for damerne er på gaden torsdag 24. maj til en særpris af 25 kroner.

Om Maria Montell, 49 år

 • Dansk sanger og sangskriver.
 • Gift med instruktør og skuespiller Tomas Villum Jensen. Sammen har de tre børn.
 • Har også udgivet to børnebøger: "Drengen, der havde alt" (2005) og "Prinsesser spiller ikke fodbold" (2006).
 • Blev for alvor kendt i 1996 med sangen "Di Da Di". Har i alt udgivet ni solo-album. Er aktuel med albummet "Soy Maria".

(Foto: Anton Unger/Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Kongelige og Kærlighed