Mattias Hundebøll
SPONSORERET indhold

Mattias Hundebøll: Min mor havde én regel, som har betydet ufattelig meget for mig

Mattias Hundebøll om sejlture med sin far, om at lære at sige pyt og om at elske alt ved julen.

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Simon Klein-Knudsen
05. jan. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er det vigtigste, du har lært af din far/mor?

– Når jeg som barn var hos min mor, var vi fire brødre samlet i et lille bitte rækkehus. Når jeg forsøger at forestille mig det i dag, tænker jeg, at bølgerne til tider er gået vanvittig højt, og at lydniveauet har været grænsende til det uudholdelige. Alligevel havde min mor én gennemgående regel: Man måtte larme lige så meget, man havde lyst til, så længe det var musik, man larmede med. Den regel har betydet ufattelig meget for det menneske, jeg er i dag.

LÆS OGSÅ: Mattias Hundebøll og familie bor sammen med svigermekanikken

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

– Mød alle mennesker med et smil. Læs bøger. Drik vand. Lær at spille på et instrument.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom?

– Sommerens sejlture med min far i det sydfynske øhav er et smukt og urokkeligt minde i mine erindringer. Hvis jeg skal fremhæve én oplevelse fra barndommen, som jeg husker til den dag, jeg dør, må det være den 6. december 1994, hvor OB slog Real Madrid 2-0 på Santiago Bernabeu.

Har du en tatovering, der fortæller en historie?

– Jeg har vel i omegnen af 79 tatoveringer, hvis primære fællesnævner er, at de enten er grænsende til det åndssvage og/eller hylder et eller andet i livet, som betyder noget for mig. For eksempel har jeg et bidet på skinnebenet for at mindes min salige farfar, en bowlerhat og en cigar for at hylde Egon Olsen og ordet ”PYT” på håndleddet for at minde mig om ikke at skælde mine børn for meget ud.

Hvad er det mest ligegyldige, du ejer?

– Jeg spurgte min kone, og hun svarede prompte: ”Dit træningstøj, for det har du aldrig brugt”. Men hvis jeg selv skal pege på noget, bliver det nok tre jakkesæt, som jeg på ingen måde kan passe længere ... Det fører jo så ret godt tilbage til det, min hustru foreslog.

Hvornår gjorde du sidst noget rigtig pinligt, og hvad var det?

– Jeg ved ikke, om det er en velsignelse eller en forbandelse, men jeg opdager aldrig rigtigt, når jeg gør noget pinligt. Min hustru opdager det dog altid...

LÆS OGSÅ: ’Fårking Far’: Danske mænd i ærlig snak om at være far i ny podcast

Hvilket rum i dit hus holder du mest af ?

– Jeg knuselsker vores køkken-alrum. Dels fordi det rummer alle familielivets behov til UG med kryds og slange. Dels fordi jeg synes, det er hamrende smukt og stilrent. Men nok også fordi jeg selv har udtænkt og bygget det fra bunden med min svigerfar, som har hænderne skruet ubegribeligt godt på.

Hvad er din yndlingsjuletradition?

– Det er måske det sværeste spørgsmål, jeg nogensinde har fået. JEG ELSKER DEM ALLESAMMEN! Jeg elsker julekagebagedag. Jeg elsker adventshygge. Jeg elsker julemad. Jeg elsker gløgg. Jeg elsker risengrød. Jeg elsker at give gaver. Jeg elsker ”Disneys Juleshow”. Jeg elsker julegudstjeneste og salmer. Jeg elsker at danse om juletræet. Hvis jeg kun må sige én ting, så er det at lave en tallerken natmad sent juleaften, når resten af huset sover, og køre en ekstra omgang and, brune kartofler og flæskesteg med rødkål ...

Hvad interesserer dig i øjeblikket?

– Familiepolitik fylder ufattelig meget for mig. Jeg begriber ikke, at der ikke er blevet sagt fra noget før i forhold til den pasningskultur, vi har. Intet sted i verden er små børn mere væk fra deres forældre end i Danmark – alligevel er der KUN blevet skåret ned på antallet af pædagoger i de danske institutioner de sidste 20 år. På nært plan er interesserne pt. rødvin – primært indtagelse – Lego og legetøj samt min store lidenskab: cykelsport – som beskuer.

Anbefalet til dig