Skuespiller Line Kruse
Foto: Claus Boesen Line Kruse er aktuel i DR-serien Ulven kommer, hvor hun spiller en advokat.

Skuespiller Line Kruse

Line Kruse: ”Inden optagelserne var forbi, var hans forhold det også"

Skuespiller Line Kruse mødte sin mand som helt ung – og det lå ikke i kortene, at de skulle giftes og have fire børn sammen, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Det var under et interview i børneprogrammet Bubbers Badekar, at Line Kruse fik ekstra opmærksomhed fra sin nuværende mand, filminstruktør Anders Thomas Jensen.

Her kom hun nemlig med en lille stikpille til ham i forbindelse med den ungdomsactionfilm, de arbejdede sammen på dengang: 

”Vi mødtes, da han skulle hjælpe et manuskript på vej i ungdomsactionfilmen Operation Cobra, som jeg spillede med i. En dag sad han med sin daværende kæreste og så Bubbers Badekar, hvor jeg blev interviewet om filmen. Bubber spurgte mig, om det ikke var svært at lære replikker, og jeg svarede noget i stil med: ”Jo, hvis de er så dårlige, men så laver jeg dem bare om”. Det er da en måde at få en mands opmærksomhed på, haha!”, siger Line Kruse i denne uges Hendes Verden og uddyber.

”Inden optagelserne var forbi, var hans forhold det også, og vi kyssede for første gang til filmens afslutningsfest. Vi var unge og uregerlige, og det lå ikke i kortene, at vi skulle giftes og have fire børn sammen. Han har jo kendt mig, siden jeg delte karameller ud i 3.g! Da vi mødtes, var jeg på vej på teaterskolen i Aarhus, og når jeg var i København i weekenden, sov jeg hos ham. Det var jeg så hver weekend i fire år. Jeg brugte alle mine penge på Catlink-færgen og DSB-billetter, men det er mit livs bedste investering. Da vi var unge, planlagde vi aldrig vores næste ferie sammen, men i sommer havde vi uofficielt sølvbryllup.”

Ikke altid rart at blive genkendt

I dag er Line Kruse aktuel i DRs nye store dramaserie Ulven kommer, hvor hun spiller advokat. Hun er dog vant til at blive genkendt rundt i landet, siden hun som ung blev særligt kendt efter de populære Krumme-film – det har dog ikke altid været lige sjovt, fortæller hun i interviewet:

”Det skete især efter Krumme-filmene i mine teenageår, og det var ikke altid rart. Når drengene viste interesse for mig, var jeg i tvivl, om det bare var fordi, de havde set mig i en film. Jeg syntes også, det var stressende at blive genkendt i diskotekskøen. Da jeg havde små børn, var det svært i Tivoli og svømmehallen. Folk er jo søde, men mine børn syntes, det var svært, at jeg altid skulle stå og tale med en fremmed dame. Den slags vil jeg dog gerne tage mig tid til, selv om det har været på bekostning af mine børn, der gerne ville prøve en karrusel.”

Læs mere i denne uges Hendes Verden, hvor Line Kruse blandt andet fortæller om hendes familieliv og karriere, og hvordan det til tider kan være en smule… udfordrende med to teenagebørn i huset.

Line Kruse, 45 år

  • Uddannet skuespiller. 
  • Fik sin debut som 12-årig i spillefilmen Skyggen af Emma. Siden har hun blandt andet spillet Krummes storesøster i Krumme-filmene og har deltaget i Vild med dans 2014.
  • Er lige nu aktuel i serien Ulven kommer på DR1. Desuden har hun ageret coach for stjerneskuddet Andrea Heick Gadeberg, som har en rolle i spillefilmen Retfærdighedens Ryttere med premiere 19. november.
  • Gift med filminstruktør Anders Thomas Jensen, som hun har fire børn sammen med. Fra 2016 til 2018 var familien bosat i USA.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Kærlighed og Parforhold