Se min far-tattoo: "Den minder mig om det vigtigste i mit liv"
Martin fik tatoveret sin datters ansigt på venstre underarm, da hun var et år. I dag er han stadig lige så stolt af sin kærlighedserklæring til seksårige Olivia. Foto: Thomas Evaldsen

Se min far-tattoo: "Den minder mig om det vigtigste i mit liv"

Der findes ikke noget så stort som en mors kærlighed til sit barn. Men hov, hvad så med farmand? Mød tre fantastiske fædre, der har valgt at forevige kærligheden til deres børn med en far-tattoo.

Faktaboks

Martin Stefan Rose, 35 år, arbejder som konsulent.

Far til Olivia 6 år.

Har mange tatoveringer, men er gladest for billidet af sin datters ansigt på den ventre underarm.

Hvorfor har du valgt at få tatoveret din datters ansigt?

Jeg havde allerede en del tatoveringer, før Olivia kom til verden, så det var ikke fremmed for mig at få flere, men så skulle det være noget, der virkelig betød noget for mig. Min datter er det vigtigste i mit liv, så det var jo oplagt for mig at få lavet en tatovering af hende. Det ville ikke give mening – for mig – at få tegnet et vikingeskib eller noget i den stil.

Hvad betyder tatoveringen for dig?

Den minder mig om, at der er noget, der er meget større her i livet end alle de små ting, som vi går og brokker os over. Hvis jeg bekymrer mig for meget, kan jeg altid kigge på min arm og få sat tingene i perspektiv. Jeg går selvfølgelig ikke og kigger på den hele tiden, men den er med til at få mig til at se mere positivt på livet, og den er et udtryk for min ubetingede kærlighed til Olivia.

LÆS OGSÅ: Kendte fædre om rollen som far

Hvornår mærkede du for første gang kærligheden til din datter?

Lige fra det øjeblik hun kom til verden. Den startede mest som et instinkt, hvor det handlede om at beskytte hende, for det er jo svært at elske et menneske, som du ikke kender. Men den er vokset gradvist siden, og den bliver større og større for hver dag.

Hvad er den største kærlighedserklæring, en far kan give sit barn?

Det er vel bare at være der for sine børn. Og det er der rigtig mange, der glemmer. Det handler jo ikke kun om at være til stede fysisk, men også åndeligt. Det er min tatovering af Olivia med  til at minde mig om, hvis jeg skulle glemme det.

LÆS OGSÅ: 20 fædre: Hvad er en god far?

Hvilke reaktioner har du fået på tatoveringen?

Jeg får stadig mange. Hver gang jeg er ude, er der nogen, der vil se og høre historien bag. Og alle synes, at den er super godt lavet. Selv min mor, som ikke er til tatoveringer, synes, at den er flot. Men det er nok også, fordi den betyder så meget for mig.

Skal du have flere tatoveringer med din datter?

Olivia har lavet en flot tegning, som hun gerne vil have, at jeg skal have tatoveret. Det er hendes håndtryk, og så står der ‘tusind kys til min far fra Olivia’. Det betyder meget for hende, og derfor har jeg også planer om at få den lavet. Jeg ofrer gerne noget af min krop for at vise hende, hvor meget hun betyder for mig.

LÆS OGSÅ: Jimmy Jørgensen: Når man får et barn, indgår man en pagt

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed og Familieliv

610x200_woordy_dmjpg.jpg