-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Italiensk påskebrød
Dette italienske påskebrød er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1¼ time
- Bagetid: Ca. 25 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 3 spsk rom eller likør (f.eks en appelsinlikør)
- 75 g sukker
- ½ tsk salt
- 150 g smør
- 450-500 g mel
- revet skal af 1 citron
- 50 g lyse rosiner
- 50 g sukat (hakket)
- 50 g pomerans (hakket)
- Pensling:
- Sammenpisket æg
- Pynt:
- Flormelisglasur
- krymmel
- Udrør gæren i fingerlunet mælk. Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.
- Findel smørret i de 400 g af melet. Bland revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans i de 400 g af melet. Kom det i gærvæden og slå dejen sammen.
- Tilsæt yderligere mel, til dejen ikke klistrer – den skal dog stadig være meget blød. Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
- Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.
- Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).
- Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.
- Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
- Lad brødet svale og tag det ud af formen. Rør flormelis og vand sammen og kom glasuren på. Drys med krymmel, inden glasuren er stivnet.