Brownie i to lag
SPONSORERET indhold

Brownie i to lag

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En meget drøj kage med en intens chokoladesmag.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
12. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
60 stk.

Ingredienser

Mørkt lag:
200 g mørk chokolade,
60% kakaoindhold
125 g smør
300 g sukker
3 æg
160 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
30 g kakaopulver
Lyst lag:
125 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Lindts eller Valrhona
200 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver

  1. Foer en firkantet form på 20 x 30 cm med bagepapir.
  2. Smelt mørk chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme. Afkøl det, til det er lunkent. Rør sukker og æg i. Bland hvedemel, bagepulver og kakaopulver, og bland det i. Lav den hvide dej på samme måde.
  3. Kom først det mørke lag i bunden af formen. Fordel det hvide lag over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 1 time og 15 min. Dæk kagen med alufolie de sidste 20 min., så den ikke bliver for mørk. Lad kagen afkøle i formen. Skær ud i små tern.