Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
250 g grønkål (blade uden stilk)
100 g hokkaido græskar
2 løg (ringe)
1 spsk olie
7 dl grønsags- eller hønsebouillon
100 små pasta eller makaroni
1 økologisk appelsin (skal og saft)
Tilbehør:
Godt, groft hvedebrød
- Hak grønkålen groft. Flæk græskaret, fjern kerner og skær græskar i tern, gerne med skræl – den bliver blød, når den koges.
- Steg løg klare i olie, tilsæt græskarstykkerne og steg med nogle min.
- Tilsæt bouillonen sammen med et par stykker appelsinskal. Kog 10 min., tilsæt grønkålen og kog 5 min. mere.
- Tilsæt derefter pastaen og kog 10 min. mere. Den samlede kogetid er ca. 30 min., til alle grønsagerne er møre.
- Tag appelsinskallen op. Tilsæt appelsinsaft, og smag suppen til med salt.
- Servér rygende varm med godt brød.