Lammekølle med citrontimian og perleotto med butternut
SPONSORERET indhold

Lammekølle med citrontimian og perleotto med butternut

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem at lave til mange mennesker - og oplagt til påske!

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
14. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

1 lammekølle – 2,5 kg med ben
1 bundt rosmarin
1 bundt citrontimian
5-6 fed hvidløg
1 økologisk citron, fintrevet skal herfra
havsalt og friskkværnet peber
4-5 spsk olivenolie

Perleotto med butternut og salvie
1 butternut-græskar
1 bundt salvie
havsalt og peber
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
1 skalotteløg
5 dl perlebyg
1 ½ dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon
50 g parmesan, friskrevet

Sådan gør du:

Lammekølle
Læg lammekøllen i en bradepande, og skær små snit i lammekødet. Tryk og masser små kviste af rosmarin, citrontimian, hvidløg og citronskal ned i snittene. Krydr lammekøllen med havsalt og friskkværnet peber, og dryp olivenolien over. Sæt køllen i ovnen, og tænd den nu på 200 grader. Steg lammekøllen i oven i 2 timer. Lad stegen hvile i 15-20 minutter, før den skæres i skiver.

Perleotto
Tænd ovnen på 200 grader. Halver butternutten, og skrab kernerne ud. Dryp olivenolie udover, og krydr med 4-5 hakkede salvieblade, salt og peber.
Bag butternutten mør i ovnen i 30 minutter. Skær skallen af butternutten, og skær den i store tern. Hak resten af salviebladene, og sæt både butternut og salvie til side til senere.

Hak skalotteløg fint, og svits sammen med 1 spsk smør og perlebyg i en gryde. Hæld hvidvinen på, og lad den koge ind under omrøring. Når hvidvinen er kogt ind, hældes lidt af bouillonen på under omrøring. Fortsæt med at hælde resten af bouillonen på lidt af gangen. Forlad ikke gryden! Hele processen tager ca. 20 minutter. Lige inden servering, rør 1 spsk smør og friskrevet parmesan i perleottoen sammen med butternut og hakket salvie.

Prøv også kylling i fad med artiskokhjerter og frisk pasta

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/