Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på nem tomatsuppe med ægge-persille-topping
Foto: Mikkel Adsbøl Nem tomatsuppe med ægge-persille-topping

Opskrift på nem tomatsuppe med ægge-persille-topping

Nem tomatsuppe med ægge-persille-topping

Tomater kan både blive til en salat og en dejlig varm suppe. her får du en nem udgave af tomatsuppe, smager super lækkert.

2
Print

1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 tsk karry
2 spsk olivenolie
½ bakke champignon i skiver (ca 60 g)
600 g tomater
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk tamari soja
6 dl vand
salt og peber
et bundt frisk koriander
Ægge-persille topping
4 æg (kogte)
20 g parmean
reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
2 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 stort bundt bredbladet persille

Energi pr. person:
400 Kcal

Sådan laver du nem tomatsuppe

Snit løg, hvidløg og porre og svits det i en gryde i olivenolie med karry. Tilsæt efter nogle minutter champignon skiverne og lad det svitse et par minutter.

Hak tomaterne groft og kom dem i gryden med hvidvinseddike, tamari soja, vand salt og peber. Lad det koge ca 15 min. Blend suppen i en foodprocessor med frisk koriander. Du kan også bruge en stavblender. Tilsæt evt. lidt ekstra vand hvis suppen er for tyk.

Hak de kogte æg, fint revet parmesan, skal og saft fra citron, olie, fint revet hvidløg, og finthakket persille. Server suppen med protein topping.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tomatsuppe, Suppe, Dansk mad, Hovedret og Frokost