
Foto: Nem tomatsuppe med ægge-persille-topping
Opskrift på nem tomatsuppe med ægge-persille-topping
Nem tomatsuppe med ægge-persille-topping
Tomater kan både blive til en salat og en dejlig varm suppe. her får du en nem udgave af tomatsuppe, smager super lækkert.
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 tsk karry
2 spsk olivenolie
½ bakke champignon i skiver (ca 60 g)
600 g tomater
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk tamari soja
6 dl vand
salt og peber
et bundt frisk koriander
Ægge-persille topping
4 æg (kogte)
20 g parmean
reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
2 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 stort bundt bredbladet persille
- Energi pr. person:
- 400 Kcal
Sådan laver du nem tomatsuppe
Snit løg, hvidløg og porre og svits det i en gryde i olivenolie med karry. Tilsæt efter nogle minutter champignon skiverne og lad det svitse et par minutter.
Hak tomaterne groft og kom dem i gryden med hvidvinseddike, tamari soja, vand salt og peber. Lad det koge ca 15 min. Blend suppen i en foodprocessor med frisk koriander. Du kan også bruge en stavblender. Tilsæt evt. lidt ekstra vand hvis suppen er for tyk.
Hak de kogte æg, fint revet parmesan, skal og saft fra citron, olie, fint revet hvidløg, og finthakket persille. Server suppen med protein topping.