Anne Lose Leder
SPONSORERET indhold

Chefredaktøren: ”Min sommer skal for første gang i mange år ikke kun holdes i Danmark”

Det er sommer i Danmark, og det betyder igen festivaler efter et par års tørke. Mød vores yndlingsdiva Jada, der endelig skal spille på Orange Scene, tag med tilbage i tiden, og få historien om ikoniske Joni Mitchell, og læs interviewet med kunstner Jeannette Ehlers, der bruger fletninger til at få sit budskab ud.

Af: Anne Lose Foto: Tine Bek
15. jul. 2022 | Mode | Eurowoman

Da corona lukkede landet ned i sommeren 2020, og et udsolgt Roskilde Festival blev aflyst, fik Jada sit hjerte knust. Emilie Molsted Nørgaard, som er hendes borgerlige navn, gik i panik og røg ned i et hul, for hun skaber musik for at synge for og med andre mennesker.

Fordi det minder hende om, at vi hører sammen. Nu står hun foran sit livs sommer, har planlagt det vildeste show og glæder sig så meget, at “hun kan mærke et sug i røvhullet.”

LÆS OGSÅ: "Uanset hvor lækker du er, vil dit udseende ændre sig med tiden"

I Eurowoman fortæller hun, hvorfor hun synes, det var en god oplevelse at få stress, om momentan liderlig sindssyge, og hvad hun selv skal lytte til denne sommer.

I 70’ernes musikermiljø i L.A., hvor alt åndede peace, love and harmony, arbejdede musikeren Joni Mitchell sammen med The Doors og The Beach Boys og imponerede Eric Clapton og The Mamas and The Papas.

Sangerinden med det gyldne hår er aldrig blevet anerkendt på linje med Bob Dylan og Neil Young, men det fortjener hun. Vi tegner et portræt af den i dag 79-årige dronning af eksistentiel melankoli.

LÆS OGSÅ: Ida Rud: De lover os det, men der er altid ‘udsolgt’

Kunstner Jeannette Ehlers kredser om fortrængningen af kolonitiden i sin kunst, som mange fik øjnene op for med værket I Am Queen Mary foran Vestindisk Pakhus i København. Nu er hun aktuel på Charlottenborg med udstillingen Archives in the Tongue: A Litany of Freedoms, der belyser Danmarks rolle som slavenation.

Den gemte historie, der fik indignationen til at boble i Jeannette Ehlers, visualiseres bl.a. ved hjælp af lange, tykke, sorte fletninger, som skaber fællesskab.

Min sommer skal for første gang i mange år ikke kun holdes i Danmark, men i Italien, og det glæder hele familien sig til, efter vi måtte aflyse vores Toscana-tur to år i træk. Forude venter Firenze, Venedig og Sienna, og soundtracket til køreturen gennem Europa skal helt sikkert både indeholde Joni og Jada.

Anbefalet til dig