24 timer i Paris: Det perfekte døgn i den franske hovedstad
SPONSORERET indhold

24 timer i Paris: Det perfekte døgn i den franske hovedstad

Spis som en kunstner, shop i funky konceptbutikker og sov i cool backpackerstil. Det er opskriften på et perfekt døgn i Paris.

Af: Karin Gråbæk Foto: Foto: © Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí / ADAGP Paris 2012, Karin Gråbæk & Julien DaCosta
06. maj. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

11.00 Shop i Marais
Kickstart dagen med en frisk juice i cafeen i Merci – en fantastisk konceptbutik med et cool miks af interiør, mode, notesbøger, cykeludstyr og parfumer. Ejerne har fattet, hvordan man knækker skismaet "shopping er yt, men vi vil alligevel gerne lige have en ny bluse fra Vanessa Bruno". Overskuddet går til velgørenhed.Paris-filialen af belgiske Ra er også mere end bare en butik. Her hænger en perlerække af lækkert avantgarde design, og i ægte bohemeånd er her oplæsninger, performance kunst og udstillinger.
Merci-merci.com
Ra13.be13.00 Frokost med franskmænd

Smut over på venstre bred og ind i den stemningsfulde gade Rue Jacob i 6. arrondissement. Her ligger den legendariske bistro La Palette, der ligesom sine noget mere kendte søstre Cafe Flore og Deux Magots har tiltrukket kendte og kunstnere i mere end 100 år. Bestiller man grillet brød og tun, så får man en dåse med tun, en pakke smør og noget ristet brød. Intet andet. Tun serveret med fransk attitude.
Cafelapaletteparis.com

LÆS OGSÅ: 5 dejlige destinationer i Danmark

15.00 Mondæn vinduesshopping

Efter besøg på den ikoniske café, hvor både Cézanne, Picasso og Ernest Hemingway har hængt ud, er det oplagt at suge mere stemning i det mondæne, kunstneriske nabolag og kigge på gallerier. Eller forbi Isabel Marant i Rue Jacob. Designeren, der er på forkant med vores hedeste tøjdrømme.
Isabelmarant.tm.fr

17.00 Surrealistisk møde
I Woody Allens "Midnight in Paris" får hovedpersonen sig en syret snak og en drink med Salvador Dalí. Vi må nøjes med at møde hans værker på en stor udstilling i Centre Georges Pompidou. Snup eventuelt et glas champagne i restaurant Georges på toppen og nyd udsigten til Eiffeltårnet.
Centrepompidou.fr


Kl. 20.00 I ly hos Philippe Starck
Tag tidligt tilbage og spis på hotellet og gør en dyd ud af bo i et up-and-coming kvarter, det 20. arrondissement med sjove butikker og en hot natklub rundt om hjørnet. Mama Shelter er som et cool backpackerhotel med funky Philippe Starck indretning. Check email på en Mac siddende på en træstub, spil bordfodbold i den hippe restaurant/bar. Et godt sted at vågne, spise den populære brunch og læse avis.
Mamashelter.com

LÆS OGSÅ: Se cityguiden til Paris