Stine Bosse

Foto: Sara Skytte Stine Bosse kunne aldrig finde på at danse på landsdækkende TV, for erhvervskvinden vil gerne være kompetent i det, hun laver.

Stine Bosse om kærlighed: ”Et dødt forhold er det mest ensomme, du kan være i”

Du kender måske bedst Stine Bosse som en dagsordensættende erhvervsleder, der ikke går rundt med følelserne uden på tøjet. Men bag den lidt hårde facade gemmer der sig masser af varme følelser og stor erfaring med kærligheden, der i dag er helliget hendes fem elskede børnebørn.

Jovist, Stine Bosse er både bestyrelsesmedlem og erhvervsleder, men hun er også mormor med alt, hvad det indebærer af kærlighed og museumsture på børnenes præmisser. Faktisk er det de fem børnebørn, der er hendes største kærlighed i livet, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

- Min største kærlighed er mine børnebørn. Det er fantastisk at få børn, men når du får børnebørn, får du noget sammen med dine børn. Børnebørn er en slags ekko af dine børn. Jeg ser mine børnebørn hver fredag, hvor jeg henter dem enten om morgenen eller om eftermiddagen. Tit og ofte går vi bare hjem, leger og spiller spil, går en tur eller bager en kage. Vi tager også på Louisiana, og hvis nogen tror, man ikke kan have børn med på en kunstudstilling, tager de grueligt fejl, lyder det fra erhvervslederen.

LÆS OGSÅ: Karen Ellemann: "Vi havde to børn og to karrierer, og så lå jeg der pludseligt BANG!"

Og det er nok ikke helt tilfældigt, for Stine Bosse ved om nogen, hvor stor betydning bedsteforældre kan have i deres børnebørns liv. Hendes egen farmor betød noget helt særligt for hende i mange år og besad en nysgerrighed, som Stine Bosse selv er blevet meget inspireret af.

- Jeg søgte ofte min farmor både som ung, men også som voksen da jeg skulle skilles for eksempel. Hun var god at tale med, og hun vidste meget om mange ting. Jeg var også selv nysgerrig på hendes barndom og ungdom, som hun fortalte mig om. Jeg tror, du bliver bedre til dit eget liv, hvis du er nysgerrig på andres.

Ensomhed i parforholdet

Måske Stine Bosse kan udfylde samme rolle for sine børnebørn, når de en dag bliver voksne. Hun har i hvert fald gjort sig masser af erfaringer, hun kan dele ud af – ikke kun fra arbejdslivet, men også fra den til tider svære kærlighed.

- Jeg har været gift to gange og er også blevet skilt to gange. Første gang var fra mine pigers far. Anden gang var det mere en korsvej, fordi det var mit valg. Jeg havde prøvet at få forholdet til at fungere og slugt nogle gigantiske kameler, men på et tidspunkt måtte det stoppe. Jeg var 47 år og havde lige være syg af modermærkekræft. En aften, hvor vi sad på en restaurant, tænkte jeg: ”Hvad fanden skal vi tale om”. Der måtte jeg kaste håndklædet i ringen, fortæller Stine Bosse og fortsætter:

- Et dødt forhold er det mest ensomme, du kan være i. Jeg tror, han havde det på samme måde, men det var mig, der sagde: ”Nu går den ikke længere”. I dag har jeg et godt og stærkt kærlighedsforhold uden alle de praktiske detaljer, der følger af for eksempel at bo sammen. Der er også en vis fysisk afstand mellem os, så vi bliver aldrig trætte af hinanden.  

Du kan læse meget mere om Stine Bosse i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller, hvorfor hun aldrig kunne finde på at takke ja til at deltage i ”Vild med dans”, selv om hendes børn ikke helt forstår det.

Hvem er Stine Bosse?

  • Født 21. december 1960 i Virum, men vokset op i Gilleleje
  • Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet
  • Blev som ung ansat i forsikringsselskabet Tryg, hvor hun endte som koncernchef, men fratrådte i 2011 for at hellige sig bestyrelsesarbejde
  • Har været gift to gange og har to døtre med sin første mand, og så er hun mormor til fem børnebørn
  • Bor i Helsingør  
  • I dag er hun ophavskvinde til lederdannelsen: Ledelse i balance – fremtidens leder

Kilde: Hendes Verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Iværksætteri og Forældre