Aspargessuppe med rugbrødscroutoner og bacon
SPONSORERET indhold

Aspargessuppe med rugbrødscroutoner og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hurtig og lækker suppe med knasende croutoner.

Af: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard
04. apr. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Stege-/koge-/bagetid: ca. 30 min.
2 små skalotteløg (eller 1 almindeligt løg)
500 g grønne asparges
20 g smør
½ l suppe (kyllingebouillon)
1 dl æblemost
3 dl letmælk
salt og peber
Rugbrødscroutoner:
4 skiver rugbrød
2 spsk. koldpresset rapsolie
flagesalt
125 g bacon (i skiver)
Pynt:
evt. 1 dl cremefraiche og persille

  1. Snit løgene.
  2. Bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2 cm lange skiver, hovederne skal være hele. Gem hovederne.
  3. Svits løg og aspargesskiver i smør i en gryde. Tilsæt suppe og æblemost. Kog suppen i ca. 20 min. Tilsæt mælk, og kog op. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Kog den op igen, kom aspargeshovederne i. Kog suppen i 3-4 min., og smag til med salt og peber.
  4. Croutoner: Skær brødet i små terninger. Vend dem i rapsolie.
  5. Fordél terningerne på bagepapir, drys dem med salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 225 grader på midterste ovnribbe i 10-15 min.
  6. Steg baconskiverne sprøde på en pande. Afdryp på køkkenrulle. Bræk dem i mindre stykker.
  7. Servér suppen med brødcroutoner og bacon. Dryp evt. med cremefraiche, og drys med persille.