Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Stege-/koge-/bagetid: ca. 30 min.
2 små skalotteløg (eller 1 almindeligt løg)
500 g grønne asparges
20 g smør
½ l suppe (kyllingebouillon)
1 dl æblemost
3 dl letmælk
salt og peber
Rugbrødscroutoner:
4 skiver rugbrød
2 spsk. koldpresset rapsolie
flagesalt
125 g bacon (i skiver)
Pynt:
evt. 1 dl cremefraiche og persille
- Snit løgene.
- Bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2 cm lange skiver, hovederne skal være hele. Gem hovederne.
- Svits løg og aspargesskiver i smør i en gryde. Tilsæt suppe og æblemost. Kog suppen i ca. 20 min. Tilsæt mælk, og kog op. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Kog den op igen, kom aspargeshovederne i. Kog suppen i 3-4 min., og smag til med salt og peber.
- Croutoner: Skær brødet i små terninger. Vend dem i rapsolie.
- Fordél terningerne på bagepapir, drys dem med salt, og bag dem sprøde i ovnen ved 225 grader på midterste ovnribbe i 10-15 min.
- Steg baconskiverne sprøde på en pande. Afdryp på køkkenrulle. Bræk dem i mindre stykker.
- Servér suppen med brødcroutoner og bacon. Dryp evt. med cremefraiche, og drys med persille.