Glaseret skinke: Sådan laver du den perfekte juleskinke
Foto: Mikkel Adsbøl

Glaseret skinke: Sådan laver du den perfekte juleskinke

Den sennepsglaserede skinke er en sikker klassiker, som smager dejligt både til julefrokost og middagsret i juledagene. Og det er hverken svært eller besværligt at lave en mør og saftig skinke eller hamburgerryg med en skøn og sprød glasering på toppen. Se bare her:

printer Print
clock 2 timer
plate Glaseret skinke til 4 personer

ca. 1200 g røget skinke
vand og salt til kogning 
1 gulerod
1 løg
lidt selleri eller pastinak
1 tsk. peberkorn
1 laurbærblad

Glasering:
1 æg 
3-4 spsk. rasp
4-5 spsk. sød sennep

Sådan laver du glaseret skinke

  1. Kog skinken i vand med salt, istandgjorte grønsager, peberkorn og laurbærblad. tjek kogetiden på skinkens emballage, men regn med ca. 45 min. lad kødet køle noget af i kogevandet.
  2. Fjern nettet på skinken, og skær evt. svær og det meste af fedtet fra.
  3. Rør æg, rasp og sennep sammen, og smør det ud over skinken. Klap glaseringen fast så godt som muligt. stil den i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min.
  4. Hold øje med skinken, og dæk den evt. med folie på det højeste sted, hvis den bliver for mørk.

002-glaseret-skinke.jpg

Glaseringen består af rasp, æg og sennep. Brug gerne en sød sennep, men har du kun almindelig ”pølsemandssennep” i huset, tilsætter du lige så meget farin som rasp. Hvis du godt kan lide, at skinken har lidt bid, kan du erstatte halvdelen af den søde sennep med dijonsennep.

003-glaseret-skinke.jpg

Pil nettet af den kogte og afkølede skinke, inden du går i gang med glaseringen. Herefter spreder du lige så stille glaseringen ud over skinken.

Godt tilbehør til glaseret skinke: Blomkål i karrydressing

004-glaseret-skinke.jpg

 Alle slags kål egner sig til skinken – her har vi valgt blomkål med en mild karrydressing.
(4 pers.)
buketter af 1 blomkål
4-5 dl græsk yoghurt
salt, peber
karry
finthakket løg
Drys: lidt persille eller purløg

Blancher kålen i 1-2 min. i letsaltet vand, og køl den hurtigt af. smag yoghurten til med salt, peber, karry og løg, og hæld den over de kolde blomkålsbuketter. Drys med persille eller purløg.

Eller server den glaserede skinke med det klassiske tilbehør:

Nemme brune kartofler, der ikke brænder på

Stuvet grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål

Se, hvad vi ellers skriver om: Svin, Julefrokost-mad, Julemad og Hovedret