SPONSORERET indhold
Italiensk brød og gulerodsmarmelade
1 stk.
Ingredienser
600 g mel
50 g gær
1/2 liter vand
2-3 tsk salt
Gulerodsmarmelade
500 g gulerødder
2 usprøjtede citroner
1½ dl vand
500 g sukker
Lidt atamon
- Gæren smuldres i det lunkne vand, mel og salt tilsættes.
- Røres sammen med dejkroge på en elpisker. Man må IKKE ælte dejen med hænderne.
- Efterhæver i køleskab med viskestykke over i 8-10 timer.
- Dejen hældes ud på en bageplade og drysses evt. med oregano.
- OBS! Det er vigtigt, at man ikke begynder at ælte dejen, den skal hældes direkte fra skålen over på bagepladen.
- Bages i en kold ovn ved 200 grader - i ca. 45 minutter.
- Gulerodsmarmelade
- Citronerne skæres i mindre stykker og blendes. De rensede gulerødder rives på råkostjernet og blandes i en gryde med citronerne og vandet. Det hele koger sagte under låg i ca. 1 time. Sukkeret drysses i. Marmeladen gives et opkog, skummes, tilsættes atamon og hældes på glas. Glasset lukkes med det samme. Fylder ca. 1 liter.