Italiensk brød og gulerodsmarmelade

Foto: Lotte Michelsen

Italiensk brød og gulerodsmarmelade - opskrift fra Hendes Verden

Italiensk brød og gulerodsmarmelade

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 stk.
Ingredienser

600 g mel
50 g gær
1/2 liter vand
2-3 tsk salt
Gulerodsmarmelade
500 g gulerødder
2 usprøjtede citroner
1½ dl vand
500 g sukker
Lidt atamon

  1. Gæren smuldres i det lunkne vand, mel og salt tilsættes.
  2. Røres sammen med dejkroge på en elpisker. Man må IKKE ælte dejen med hænderne.
  3. Efterhæver i køleskab med viskestykke over i 8-10 timer.
  4. Dejen hældes ud på en bageplade og drysses evt. med oregano.
  5. OBS! Det er vigtigt, at man ikke begynder at ælte dejen, den skal hældes direkte fra skålen over på bagepladen.
  6. Bages i en kold ovn ved 200 grader - i ca. 45 minutter.
  7. Gulerodsmarmelade
  8. Citronerne skæres i mindre stykker og blendes. De rensede gulerødder rives på råkostjernet og blandes i en gryde med citronerne og vandet. Det hele koger sagte under låg i ca. 1 time. Sukkeret drysses i. Marmeladen gives et opkog, skummes, tilsættes atamon og hældes på glas. Glasset lukkes med det samme. Fylder ca. 1 liter.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter