Kæmpebiscotti med mørk chokolade
De klassiske, italienske småkager i kæmpeklæder. Med skøn vaniljesmag og gavmilde mængder mørk chokolade. Perfekte til at dyppe i en stor kop kaffe.
Ingredienser
Af Maja Ambeck Vase
150 g mel
1/2 tsk bagepulver
120 g rørsukker
1 vaniljestang, kornene heraf
1 nip salt
2 æg
175 g mørk chokolade
Sådan gør du
Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt sukker, vaniljekorn, salt og æg, og rør til ensartet dej. Hak 75 g chokolade groft, og rør den i dejen. Rul dejen til en lang pølse, og bag den i 25 minutter ved 175 grader. Lad den køle af et par minutter, og skær den ud i 2 cemtimeter tykke stænger. Læg stykkerne ned, og bag dem i yderligere 25 minutter ved 125 grader. Lad småkagerne køle helt af.
Smelt (og temperer) den resterende chokolade, og dyp de afkølede småkager deri.
TIP: Kom også meget gerne en håndfuld ristede nødder i dejen. Eller krydr småkagerne med lidt økologisk appelsin- eller citronskal.