Opskrift på marmoreret brownie

Foto: John Bendtsen Marmoreret brownie

Opskrift på marmoreret brownie

Marmoreret brownie

Hvordan kan man beskrive en lækkerbisken? Chokolade kagefans bager den bare og nyder, også uden forklaring.

Mamoreret brownie

Ca. 30 stk.

Mørk dej:
200 g mørk chokolade, 70%
125 g blødt smør
300 g rå rørsukker
3 store æg
4 spsk kakaopulver
150 g mel
1 tsk bagepulver.


Lys dej:
200 g hvid chokolade
125 g blødt smør
200 g sukker
3 store æg
150 g mel
1 tsk bagepulver.

Beklæd en firkantet lille bradepande, som rummer ca. 1½ l, med tilklippet bagepapir. Smelt chokoladen, tilsæt det bløde smør og lad det smelte heri.

Rør sukker, de sammenpiskede æg, kakaopulver, mel og bagepulver i, og hæld denne mørke dej i den forberedte form.

Den lyse dej tilberedes på samme måde og hældes oven på den mørke dej. Træk en træpind eller gaffel gennem de to dejlag, og bag kagen i en 150-160 grader varm ovn i ¾-1 time. Kagen skal være lidt svampet indeni.

Se, hvad vi ellers skriver om: Marmorkage, Brownie, Kage og Chokoladekage

610x200_woordy_dmjpg.jpg