Påskeæg med brændte mandler, blød nougat og karamelchokolade

Foto: Tia Borgsmidt Søde påskelækkerier.

Påskeæg med brændte mandler, blød nougat og karamelchokolade

Hjemmelavede påskeæg smager bare skønt - og disse er ingen undtagelse. Her er de små påskeæg overtrukket med karamelchokolade og fyldt med nougat og brændte mandler, der giver et knasende sprødt indre.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 10-12 stk.

  • 25 g brændte mandler
  • 250 g marcipan
  • 2 spsk. god stærk kaffe
  • 50 g blød nougat

Overtræk:

  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g karamel/dulce chokolade eller hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Hak de brændte mandler på et skærebræt.
  2. Ælt marcipanen med kaffe og brændte mandler. Lav 10-12 marcipanæg med fyld af blød nougat i midten. Stil dem tildækket i køleskabet en times tid på bagepapir.
  3. Overtræk: Hak den mørke chokolade og smelt ⅔ af den i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af chokoladen i. Dyp æggene i chokoladen, og lad det stivne på bagepapir.
  4. Smelt dulce chokoladen, som før beskrevet. Kom den i en sprøjtepose med en lille glat tylle. Pynt æggene med striber af dulce chokolade. Lad chokoladen stivne.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Påsketraditioner

Traditionen med påskeæg går langt tilbage i tiden. Ægget har symbolsk stået for frugtbarhed, sundhed og nyt liv. I dag er de fleste påskeæg lavet af chokolade. Påskeharen har i nogle familier gemt påskeæggene, så børnene skal finde dem. Skikken med påskeharen går helt tilbage til 1700-tallets Holland og Tyskland.

Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Påskeæg og Chokolade