Eurowomans leder april
SPONSORERET indhold

Leder: ”Glæden ved at se noget vokse”

Vi tager dig med i haven, besøger forfatteren Malene Lei Raben i sit paradis på jord og giver dig tips til at få grønnere fingre. Og så kan du komme med hjem til parret bag Ganni, der sammen har set deres firma vokse til en verdenssucces.

Af: Anne Lose Foto: Tine Bek
15. apr. 2022 | Mode | Eurowoman

For et års tid siden arrangerede min chef et møde med Malene Lei Raben for at inspirere mig og mine kolleger midt i en coronatid, og efter Malene havde fortalt om sit forhold til sin have og læst op fra sin kommende bog, Havemenneske, sang hun Septembers himmel er så blå og Det lysner over agres felt fra Højskolesangbogen. Det fik mig til at knibe en tåre, for naturen og livets kredsløb gav pludselig højere mening.

Malene har brugt haven som lindring i livets svære situationer – fra hårdt arbejdspres til modgang og sorg – og som afslutning gav hun mig et dokument med data fra undersøgelser af naturens og havens indvirkning på os, som ikke er til at tage fejl af: Forskning peger på, at det heler at arbejde med og i det grønne. Det reducerer dit stressniveau, giver bedre søvn og bedre humør, stimulerer din kreativitet, virker afslappende og kan give dig en følelse af mening.

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens aprilfavoritter: ”Creme er godt”

Interviewet med hende er ikke kun et interview om at være haveelsker – det er også et billede på det moderne kvindeliv anno 2022 og handler om at have lyst til at arbejde mindre, tage kontrol over sit eget liv, være dybt bekymret for klimaet og at have stress – men med haven som udgangspunkt for alle mulige eksistentielle overvejelser.

Jeg kan genkende mig selv i meget af det, Malene siger, og selv om jeg ikke har en have, blev min familie og jeg umiddelbart efter mit møde med hende kunder hos Aldershvile Planteskole i Bagsværd og brugte et absurd beløb på at beplante vores altan her i København K. Og i skrivende stund spirer det allerede derude igen…

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens aprilfavoritter: ”Lyst og let”

Vi taler også med parret bag Ganni om at gro og vokse sammen. Ditte og Nicolaj Reffstrup, der pryder månedens forside og står bag den danske modeverdenssucces, er både par privat og professionelt og har usikkerhed som drivkraft. Når Ditte er yin, er Nicolaj yang, og deres liv er ikke opdelt i arbejde og fritid, men en organisme, der lever og ånder sammen med Gannis ansatte. Læs med, når de fortæller om deres beundring for Kasper Hjulmand, Dittes kærlighed til leopardprint, Nicolais forhold til sin tenniskasket og ambitionen om at være et ansvarligt modebrand.

God læselyst

Anne Lose

Anbefalet til dig