Overskud i hverdagen
SPONSORERET indhold

Se 5 tip til en federe hverdag

Fem gode råd, der vil skabe luft i hverdagen til alle de sjove ting, du helst vil lave.

Af: Julie Møller Foto: Alamy
14. maj. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Køb dine dagligvarer på internettet
Osuma.dk, Nemlig.com og Sartorvet.com. Disse navne dækker over et lille udpluk af de mange hjemmesider, hvor du kan handle dagligvarer og få dem leveret til din hoveddør. Dermed undgår du Føtex en fredag eftermiddag klokken 17 og bliver fri for at skulle slæbe kilotunge bæreposer med hjem. Den tid, du bruger med hovedet i køledisken, kan pludselig bruges på langt mere interessante ting. Klik ind på hjemmesiden Onlinesupermarked.net, hvor du kan læse om de forskellige online supermarkeder og finde den side, der passer til dine behov.

Få styr på rodet
Tænk, hvis der var 25 timer i døgnet. Så ville hjemmet saftsuseme skinne! Brødkrummerne i bestikskuffen ville være ikke-eksisterende. Og sportstasken med det våde håndklæde, der først bliver pakket ud to dage efter besøget i fitnesscenteret, ville slet ikke ligge der på soveværelsesgulvet. Bogen "Sæt dit rod på plads" er fyldt med gode og brugbare råd til, hvordan du kommer rodet til livs uden den ekstra time i døgnet. Der er både forebyggende råd, og masser af tips til at afmontere rodet, når skaden først er sket. For, som forfatterne bag bogen slår fast, så er rod i vejen, men når der først er styr på rodet, kan du bruge din tid på de ting og de mennesker, der giver værdi i hverdagen.
"Sæt dit rod på plads", People´sPress, 239 sider, 199,95 kr.

LÆS OGSÅ: 6 sunde vaner, der slanker

Lær at redde liv
Alt for mange af os danskere aner ikke, hvordan man udøver førstehjælp. Eller jo, vi har da set det i "Greys Hvide Verden", men når det kommer til virkeligheden, er det noget andet. Ifølge Hjerteforeningen overlever kun 1 ud af 10 et hjertestop, hvis uheldet sker uden for et af landets hospitaler. Mange flere ville overleve, hvis vi danskere var bedre til at udøve førstehjælp. Der tilbydes kurser i førstehjælp over hele landet, og det kræver ikke, at du hiver flere dage ud af kalenderen. Faktisk tilbyder Hjerteforeningen kurser i førstehjælp, der tager tre timer og koster 300 kroner, hvis du ikke er medlem af foreningen. Læs mere og find information på Hjerteforeningen.dk

"Ja, det vil jeg ikke"
Inde i dit hoved tænker du nej. Sekundet efter kommer der et stort og rungende "JA!" ud af din mund. Du har lige sagt ja til at tage med til kærestens-onkels-4.kones-datters-konfirmation. Endnu en gang har du sagt ja til noget, du egentlig ikke har lyst til. Heldigvis kan man træne sig til at blive bedre til at sige nej. Psykolog Henrik Tingleff forklarer, at det handler om at blive bedre til at acceptere det ubehagelige. Hans råd er at opsøge de ubehagelige situationer, for så at finde ud af, hvad de faktiske følger bliver. Det er, ifølge Henrik Tingleff, en usund vane at tilpasse sig andre for meget. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at træne sine færdigheder i at sige nej og gøre, hvad man selv vurderer, er rigtigt.

Undgå opvask – lav mad i ovnen
"Gud, hvor jeg glæder mig til at komme hjem og tage opvasken". Den sætning er lige så sandsynlig, som en Brødrene Price-udsendelse uden smør. Men en ændring i dine madlavningsvaner kan få opvasken minimeret. I stedet for at hive gryder og pander frem, så lav mad i ovnen, forklarer madcoach Natalina Henriete Knudsen. Gå efter enkle retter, der kan laves på bagepapir eller rist. F.eks. en culottesteg. Udover at mindske opvasken betydeligt er mad i ovnen også dejlig taknemmelig. Det passer nemlig sig selv.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du fast i en sund livsstil