Vibeke Dorphs brevkasse
Foto: Getty Jeg skriver til fremmede kvinder, selvom jeg har en kæreste, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Kære brevkasse: Hjælp, jeg bliver ved med at skrive med fremmede piger, selvom det sårer min kæreste hver gang.

Jeg bor med min kæreste, og vi ønsker os en familie. Alligevel skriver jeg med forskellige piger. Nu har min kæreste opdaget det, og selvom hun har givet mig flere chancer, bliver jeg ved med at falde i. Hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Hjemmet brevkasse

Jeg er en ung mand på 28 år, og min kæreste er 32. Jeg er i arbejde, mens min kæreste stadig er i gang med sine studier. Vi bor sammen i egen lejlighed. Vi drømmer begge to om at skabe en dejlig familie med hus og børn, godt arbejde, og alt det dejlige, der hører med til det.

Vi har i det hele taget haft det godt sammen, lige indtil jeg kom til at knuse min kærestes hjerte.

Jeg har nemlig et problem. For at gøre en lang historie kort, så har jeg over en længere periode skrevet med forskellige piger på nettet. Det er egentlig ret uskyldigt og handler mest om, hvordan de har det og den slags.

I nogle af beskederne har jeg afsluttet med en smiley eller et hjerte. Min kæreste mener, at jeg flirter med disse piger og vil have mig til at stoppe med at skrive med dem. Jeg lover hende hver gang, at jeg ikke vil skrive med dem mere og holder så op, men så falder jeg i igen.

Min kæreste er nu begyndt at tjekke min telefon og har så opdaget, at jeg fortsat skriver med piger. Hun bliver selvfølgelig ulykkelig og forstår ikke, hvorfor jeg gør det. Heldigvis elsker hun mig så højt og giver mig en chance til, hvorefter jeg igen falder i. Hun har spurgt flere gange, hvorfor jeg gør det. Mit svar er, at det nogle gange har været for at blive bekræftet, det synes jeg nemlig ofte mangler herhjemme, andre gange har jeg gjort det for hyggens skyld.

LÆS OGSÅ: SOS fra Michael Robak: "Hvad betyder tre kysse-emojis i en sms fra en kollega?"

Jeg er så ked af at, jeg bliver ved med at skrive med fremmede piger, for det sårer jo hver gang min kæreste, som jeg elsker over alt på jorden. Det eneste, jeg ønsker, er, at vi skal blive ved med at være sammen og have vores dejlige liv, uden at jeg hele tiden skriver og har kontakt med andre kvinder. Kan du hjælpe mig eller give et råd?

Vibeke Dorph svarer

Jeg kan måske godt sætte mig ind i, at du en enkelt gang falder for det letkøbte sus, det giver at blive bekræftet af fremmede kvinder. Men når du fortsætter, også efter at din kæreste har opdaget det og er blevet ulykkelig, og også efter, at du har lovet dig selv at stoppe, så tyder det på, at din fornuft ikke længere er i stand til at tøjle din afhængighed, og så er du jo ude i et misbrug.

Et misbrug, der kan sammenlignes med den afhængighed en alkoholiker har. Alkoholikeren får sit kick via alkohol, du får dit ved at skrive med fremmede kvinder. Du bliver bekræftet som mand, og får sikkert også en fornemmelse af, at du betyder noget for disse piger. Det gør du da sikkert også, så længe det hele kun foregår elektronisk, altså.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Skal jeg opfordre min veninde til skilsmisse?

For mødtes du med pigerne i den virkelige verden, så er jeg ret sikker på, at det ville ende som en flad oplevelse for både dem og dig. Virkeligheden er nemlig ret bøvlet og ustyrlig i forhold til det forlorne drømmescenarie, man kan lyve sig selv ind i i den virtuelle af slagsen.

Du skriver, at du har en dejlig kæreste, som du har en masse drømme for fremtiden med. Sæt dig lige ned og gør dig helt klart, om du virkelig mener det? For dine skriverier med andre kvinder kunne tyde på, at du måske ikke er helt parat til et seriøst parforhold.

At have et rigtigt forhold og et godt et af slagsen kræver vilje, tilstedeværelse og følelsesmæssig investering – kort sagt, alt det, du lige nu pjækker fra, fordi det er mere interessant at skrive med kvinder, du dybest ikke kender.
Fastholder du, at din kæreste er kvinden i dit liv. Ja, så må du jo gøre som drankeren, der vil sin afhængighed til livs. Du skal droppe dit „dope“ og slukke og lukke for al din elektronik.

Det lyder lettere, end det er, og kan du ikke klare det på egen hånd, så må du søge hjælp. Den hjælp kan du få flere steder efterhånden, for tragisk nok er du ikke den eneste, der finder det lettere at leve i den virtuelle verden end den skønne, virkelige, men også til tider ret besværlige af slagsen.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Utroskab og Kærlighed