Karin Cruz: ”Det var mit livs krise, og jeg er ikke ovre det endnu”

Foto: Heidi Lundsgaard Nyhedsvært Karin Cruz mistede sin mor i februar 2019.

Karin Cruz: ”Det var mit livs krise, og jeg er ikke ovre det endnu”

Da nyhedsværten mistede sin mor, mistede hun også sin bedste veninde. Nu prøver hun at komme i kontakt med hende på andre måder, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Da nyhedsværten mistede sin mor, mistede hun også sin bedste veninde. Nu prøver hun at komme i kontakt med hende på andre måder, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Den 8. februar i år mistede Karin Cruz sin mor - og bedste veninde.

Det skulle blive starten på en livskrise, der stadig fylder meget i dag, fortæller nyhedsværten i denne uges Hendes Verden.

- Jeg havde simpelthen ikke set det komme, for i min familie bliver kvinderne 100 år gamle. Min mor, min datter og jeg drømte om at se Peru sammen, men vi nåede det ikke. Hun fik kræft i æggestokkene ud af det blå sidste sommer, og jeg tog den kasket på, der hedder: ”Det kan ikke være rigtigt”. Jeg købte olier og ting og sager og troede, at vi kunne helbrede det. Jeg sagde direkte til hende: ”Du skal ikke bekymre dig om det, vi fikser det.” Men jeg kunne se på min mor, at hun ikke var helt sikker. Det var bare mig, der var langsom til at fatte det, fortæller Karin Cruz.

Efter ni måneders sygdom gik hendes mor bort, og Karin Cruz sad tilbage med en følelse af, at al fornemmelse af tid, sted og retning var forsvundet.

- Det var mit livs krise, og jeg er ikke ovre det endnu, for jeg mistede også min bedste veninde. Min mor og jeg var meget tætte og ringede sammen hver dag. Hun var den, jeg ringede til, når jeg var i tvivl eller var ked af det, for hun var en god guide. Jeg tror på mere mellem himmel og jord, og lige nu leder jeg efter en ny måde at have kontakt med min mor på. Hun er jo deroppe.

Læs også: Karin Cruz: Jeg glemmer aldrig min mands første sætning til mig

Vil udforske clairvoyance

Den spirituelle verden er langt fra fremmed for Karin Cruz, hvis mor selv var clairvoyant og ifølge nyhedsværten både kunne ”se sin egen sidste tid og meget mere”.

- Det var hende, der engang sagde til mig, at min daværende kæreste ikke var den rigtige. Hun sagde: ”En dag vil der komme en mand, der fejer benene væk under dig”. To-tre måneder senere var min kæreste kørt ud på et sidespor, og jeg mødte Lars. Hun havde jo ret. Når min mor lagde tarotkort, var det ikke for sjov, og hun kunne for eksempel se, at jeg ville komme til at arbejde med tv, fortæller Karin Cruz, der har planer om at gå i sin mors fodspor.

- Nu vil jeg til at udforske mine egne evner i den retning. Jeg har nemlig arvet hendes tarotkort, og på torsdag skal jeg lægge tarotkort for mine veninder for første gang. Jeg har også et tæppe fra hendes hjemland, som jeg vil lægge ud den aften. Jeg ved, at jeg har de evner, og jeg har altid svaret, når mine veninder spørger mig til råds. Ja, nu kommer spåkonen virkelig op i mig, men tarotkortene er et lyspunkt midt i sorgen.

Læs meget mere om Karin Cruz i denne uges Hendes Verden, hvor nyhedsværten blandt andet fortæller om den meget utraditionelle måde, hun mødte sin mand på, og hvorfor de har været uenige om, hvorvidt de skulle have flere børn.

Karin Cruz Forsstrøm, 41 år

  • Peruviansk mor og dansk far.
  • Sangerinde i popbandet Cargo i begyndelsen af 00’erne, siden uddannet journalist.
  • Har arbejdet som tilrettelægger og vært på Station 2 siden 2006, hvorefter hun blev nyhedsvært på News. I dag vært på TV2 Nyhederne klokken 17 og 18.
  • Gift med Lars og mor til Rosa på 11 år.
  • Bor ved Odense, hvor hun også er vokset op.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kræft, Familieliv og Sorg