Søren McGuire
Foto: Peter Nørby Klummeskribent Søren McGuire om Tinder og nyslåede singlemænd.

Sure mænd i sexede klæder

Klumme: "Min ven Jesper gik fra sin kone et par dage efter nytårsaften"

Om det tidspunkt i livet, hvor mange af os godt kunne have lyst til at skrue lidt på realitets-knapperne.

Min ven Jesper gik fra konen et par dage efter nytårsaften. I den triste erkendelse af, at den sidste passion var sivet ud af ægteskabet, tog Jesper sit gode tøj (som hans kone i øvrigt havde købt til ham) og gik sin vej. En ulykkelig historie og endnu et ufortjent point til skilsmissestatistikken.

Her, et halvt år senere, har han så fået sig en ny lejlighed i fornuftig afstand fra sin gamle tilværelse, ungerne på en 9-5-ordning og en profil på Tinder. I en alder af 44 er han sprunget ud i singlelivet med sin genfødte libido først og tilmed med en begejstring for fremtidens mange muligheder, som ingen af os har set, siden han inviterede til indvielse af husstandens nye gasgrill sidste sommer.

LÆS OGSÅ: Stephanie Caruana: Der er utroligt mange fordele ved at blive ældre

På Tinder sælger Jesper nu sig selv som en moden og målrettet, men ikke desto mindre impulsiv romantiker. Væk er den halvbitre familiefar med den udkørte Renault Megane og det evindelige brok over sur kone, ungernes uduelige fodboldtrænere, og hvad tilværelsen ellers havde budt ham af små og store skuffelser, erstattet af en nonchalant stråhat, åbenstående hørskjorte og appetit på masser af kærlighed, ærlighed og god rødvin. Hans profiltekst beretter om en brændende passion for rockmusik og kitesurfing, og det er jo ret beset ikke løgn, omend jeg ikke har set ham begive sig ud i sidstnævnte siden dengang, han vandt en gratis lektion til en juleafslutning i sønnens fodboldklub og nær var drevet halvvejs ud i Østersøen. Men hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, at byens hippeste reklamebureau havde kørt Jesper gennem det store marketingsmaskineri og nu solgte ham som det oplagte match til lige så kriseramte kvinder fra 35 og op. Tinder er et rent digitalt lærred, og Jesper har med andre ord haft den store pensel fremme.

Og det virker. Med liderlig indlevelse i detaljerne fortæller han om sine møder med nattelivets mange dejlige damer, hvoraf ingen ifølge Jesper endnu har udvist noget behov for at stille de store spørgsmål til og om denne nyslåede singlemand i deres seng. Det gælder både den nyligt fraskilte mor, hvis slumrende og ulykkelige liderlighed også er blevet vakt til live i kølvandet på en skilsmisse, og HR-chefen, der inviterer på avanceret sex på byens bedre hotelværelser, samt hvem han ellers måtte have gang i for tiden.

LÆS OGSÅ: Klumme: Ægteskabet er hverken nuttet, pænt eller picture perfect

For sådan er spillets regler ifølge Jesper, når du for første gang i 16 år skal ud og imponere pigerne på ny. Med ærlighed kommer man som bekendt længst, bare ikke på Tinder, for hvis klar tale og hudløs ærlighed var et krav, tvivler jeg sgu stærkt på, at en tredjedel af vor tids netdatere ville være mellem 35 og 55 år. For er det ikke netop på dette tidspunkt i livet, at mange af os godt kunne have lyst til at skrue lidt på realitets-knapperne, uanset om vi så har tænkt os at skride fra ægtefællen eller ej? Så kunne vi med et snuptag gøre den årlige kør-selv-ferie til Gardasøen til “passion for store rejseeventyr” og skrive i vores profiltekster, at carpe diem er vores livsmotto, også selvom det egentlige bare hentyder til, at vi sidste år omlagde realkredit-lånet til det noget mere usikre F3-lån. En slags smart Instagram-filter på vores falmende appeal over for det modsatte køn, om du vil.

Og ja, der er naturligvis en risiko for, at nogen ser igennem Jespers bluff og opdager, at han måske ikke er så spændende og mystisk, som hans Tinder-profil gerne vil gøre ham. Men indtil videre virker det som om, at alle har for travlt med at knalde til at stoppe op og spørge.

ALT for damernes klummeskribenter

Sine Gerstenberg

Sine Gerstenberg

Født 12/4 1980
Selvstændig konsulent/skribent, gift og mor til tre, superløber og superlæser.

Stephanie Caruana

Stephanie Caruana

Født 9/9 1974
Forfatter og freelanceskribent, single og mor til to, film- og bogelsker/anmelder.

Mette Kirstine Goddiksen

Mette Kirstine Goddiksen

Født 7/3 1976
Journalist og forfatter, mor i sammenbragt familie med i alt fire børn.

Søren McGuire

Søren McGuire

Født 23/8 1979
Journalist, gift og far til tre, den yngste far på villavejen med den største Willie Nelson-samling.

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme, Kærlighed og Parforhold