Mødre i Danmark har det dejligt
SPONSORERET indhold

Mødre i Danmark har det dejligt

Der er ifølge en ny undersøgelse ikke meget at brokke sig over, når man er mor i Danmark for vi er med helt i toppen, når det handler om, hvor i verden mødre har det bedst.

Af: Louise H. Rudolf, voresbørn.dk, 04-05-2010
04. maj. 2010 | Børn | Vores Børn

Norge er ifølge en ny rapport fra Red Barnet det bedste sted i verden at være mor, men Danmark følger lige efter sammen med de nordiske naboer.

Den nye liste fra Red Barnet sender Danmark blandt de 10 bedste lande. Ifølge rapporten State of the World’s Mothers følges Norge af Australien, Island, Sverige, Danmark og en række andre industriland, mens Afghanistan ligger nederst sammen med flere afrikanske lande, skriver bt.dk.

Red Barnet har udarbejdet listen efter en analyse af en række faktorer, der omfatter sundhed og trivsel for kvinder og børn, herunder adgang til sundhedspleje, uddannelse og økonomiske muligheder.

USA ligger et stykke nede på listen som nummer 28, hvilket blandt andet skyldes en høj dødelighed blandt mødre for et udviklet land.

– En kvinde i USA har fem gange så stor en risiko for at dø i forbindelse med graviditet som en kvinde i Bosnien, Grækenland eller Italien, og 10 gange så stor som en kvinde i Irland, lyder det i rapporten.