Janes Klejner

Foto: Mikkel Adsbøl

Janes Klejner - opskrift fra Hendes Verden

Janes Klejner

Klejner skal spises frisklavede, så du skal ikke koge flere, end du skal bruge. Dejen kan laves 1-2 dage forud og opbevares på køl, eller du kan forme klejnerne, fryse dem ned og koge dem uoptøede.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (ca. 60 stk.)
Ingredienser

2 æg
1 dl piskefløde
1 dl sukker
ca. 325 g mel
2/3 tsk. bagepulver
revet skal af 1 citron
4 spsk. snaps, cognac eller rom
palmin til kogning

  1. Pisk æg og fløde sammen. Bland de tørre ingredienser i væsken, og saml hurtigt dejen. Den er meget blød og lidt klistret, så den skal håndteres med let hånd og mange små meldrys under formningen.
  2. Rul dejen ud, skær den i spidse harlekinfirkanter (ca. 3 x 6 cm). I hver firkant skæres en 2-3 cm lang slids. Den ene spids trækkes gennem slidsen og klejnen trækkes i facon.
  3. Når al dejen er formet, koges klejnerne i hedt fedtstof. De lægges til afdrypning på sugende papir og spises hurtigt.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

610x200_woordy_knap2.jpeg