Janes Klejner
SPONSORERET indhold

Janes Klejner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klejner skal spises frisklavede, så du skal ikke koge flere, end du skal bruge. Dejen kan laves 1-2 dage forud og opbevares på køl, eller du kan forme klejnerne, fryse dem ned og koge dem uoptøede.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
23. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
(ca. 60 stk.)

Ingredienser

2 æg
1 dl piskefløde
1 dl sukker
ca. 325 g mel
2/3 tsk. bagepulver
revet skal af 1 citron
4 spsk. snaps, cognac eller rom
palmin til kogning

  1. Pisk æg og fløde sammen. Bland de tørre ingredienser i væsken, og saml hurtigt dejen. Den er meget blød og lidt klistret, så den skal håndteres med let hånd og mange små meldrys under formningen.
  2. Rul dejen ud, skær den i spidse harlekinfirkanter (ca. 3 x 6 cm). I hver firkant skæres en 2-3 cm lang slids. Den ene spids trækkes gennem slidsen og klejnen trækkes i facon.
  3. Når al dejen er formet, koges klejnerne i hedt fedtstof. De lægges til afdrypning på sugende papir og spises hurtigt.