
SPONSORERET indhold
Let & lækker pizza med laks
Denne pizza med persillerod og laks er også skøn som forret eller frokost og så tager den ingen tid at lave. Den friske pizza er uden tomat, men til gengæld toppet med sprød salat og røget laks, som du tilsætter, efter den er bagt. Se her, hvordan du laver lækker pizza med laks:
4 personer
Ingredienser
Pizzadej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
½ tsk. salt
500 g hvedemel, gerne pizzamel
Fyld:
1 løg
3 persillerødder
2½ dl creme fraiche 18 %
125 g reven frisk mozzarellaost
2 tsk. tørret oregano
2 spsk. olivenolie
salt og peber
Topping:
spæd salat, f.eks. feldsalat
150 g røget laks i skiver
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig. Lad den hæve ca. 1 time tildækket et lunt sted. Rul dejen ud til 2-4 pizzaer. Læg dem på bagepapir på bageplader.
- Skær løg og skrællede persillerødder i meget tynde skiver. Kog dem op 2-3 min. i letsaltet vand. Afdryp dem i en si.
- Fordel creme fraiche på pizzabundene. Fordel løg og persillerodsskiver over. Drys mozzarellaost over. Drys med oregano, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Stil pizzaerne i ovnen ved 225 gr. ca. 18 min. Bag dem evt. ved varmluft, så du kan have dem alle i ovnen på samme tid.
- Pynt de bagte pizzaer med godt skyllet og afdryppet salat og røget laks i mindre stykker.