Pizza med persillerod og laks
SPONSORERET indhold

Let & lækker pizza med laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne pizza med persillerod og laks er også skøn som forret eller frokost og så tager den ingen tid at lave. Den friske pizza er uden tomat, men til gengæld toppet med sprød salat og røget laks, som du tilsætter, efter den er bagt. Se her, hvordan du laver lækker pizza med laks:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
02. mar. 2022 | Mad | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Pizzadej:

25 g gær
3 dl lunkent vand
½ tsk. salt
500 g hvedemel, gerne pizzamel

Fyld:

1 løg
3 persillerødder
2½ dl creme fraiche 18 %
125 g reven frisk mozzarellaost
2 tsk. tørret oregano
2 spsk. olivenolie
salt og peber

Topping:

spæd salat, f.eks. feldsalat
150 g røget laks i skiver

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig. Lad den hæve ca. 1 time tildækket et lunt sted. Rul dejen ud til 2-4 pizzaer. Læg dem på bagepapir på bageplader.
  2. Skær løg og skrællede persillerødder i meget tynde skiver. Kog dem op 2-3 min. i letsaltet vand. Afdryp dem i en si.
  3. Fordel creme fraiche på pizzabundene. Fordel løg og persillerodsskiver over. Drys mozzarellaost over. Drys med oregano, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
  4. Stil pizzaerne i ovnen ved 225 gr. ca. 18 min. Bag dem evt. ved varmluft, så du kan have dem alle i ovnen på samme tid.
  5. Pynt de bagte pizzaer med godt skyllet og afdryppet salat og røget laks i mindre stykker.

Anbefalet til dig