Rastløs derhjemme? Her er 19 hyggelige aktiviteter, du kan lave indenfor
SPONSORERET indhold

Rastløs derhjemme? Her er 19 hyggelige aktiviteter, du kan lave indenfor

Coronavirussen har i den grad begrænset vores sociale aktiviteter, og mange bruger derfor langt mere tid i hjemmet, end de ellers ville gøre. Og hvad skal man så lige finde på? Vi har samlet vores bedste bud på hyggelige aktiviteter for både enlige og for familier lige her.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
13. mar. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Mange arbejder hjemme i disse dage for at begrænse smittespredning af coronavirus, og derfor bruger danskerne en hel del mere tid inden for hjemmets fire vægge, end de plejer.

Det kan give anledning til lidt rastløshed, ved vi af erfaring, så her kommer 19 bud på, hvad I kan få tiden til at gå med efter fyraften på hjemmekontoret.

OBS: Hold løbende øje med myndighedernes opdateringer om coronavirus.

 1. Spil løs med dig selv eller dine kære. Spil et godt gammeldags brætspil eller kortspil med din familie eller læg et puslespil. Måske en fast backgammon-turnering i frokostpausen kunne gøre hjemmearbejdsdagen lidt sjovere? Hvis du har børn, så har vi her samlet 26 sjove spilleapps til alle aldre - og ni gode brætspil til både store og små børn. Og hvis du er alene, så kan ordspil på telefonen som fx Wordfeud eller Wordconnect være en sjov måde at få lidt hjernegymnastik på.
 2. Gør rent. Ja, det lyder måske ikke så sjovt, men det er forår, og mange af os opholder os hjemme i disse dage, så det er jo et ret oplagt tidspunkt at svinge støvsugeren, rengøre badevørelset og rense køleskabet. Find guides til rengøring af hele hjemmet og bliv klogere på bakteriebomber som håndklæder og viskestykker i ALT.dks store rengøringsunivers lige her
 3. Lav en lækker suppe. Supper er den ultimative comfort food og en god måde at få brugt masser af rester fra grønsagsskuffen på. Her finder du mere end 350 fantastiske opskrifter på de lækreste hjemmelavede supper.
 4. Ring til din kære bedstemor. Det er ikke sjovt at gå rundt alene i flere uger, og hvis der er én gruppe, der er særligt udsatte her, så er det bedsteforælder-generationen. Ring til dem og giv dig god tid til at snakke og spørge ind, nu hvor du har ekstra god tid. Det vil helt sikkert give et løft til deres dag - og din egen. 

  Læs også: Keder I jer derhjemme? Her er 24 ting, du kan lave med dine børn

 5. Hold dig i form på stuegulvet. Fitnesscentrene er lukket på grund af coronavirussen i disse dage, og det er derfor blevet en del sværere at holde sig i form. Og så alligevel ikke. Prøv vores plankechallenge, som du let kan lave på gulvet i din stue, eller tjek denne guide til hjemmetræning, hvor der er masser af gode øvelser, du let kan lave inden for hjemmets fire vægge.
 6. Bag et surdejsbrød. Det smager Så godt, men er også noget af en krævende omgang i en travl hverdag. Derfor er denne tid oplagt til at kaste dig ud i surdejs-eventyret, så du kan forkæle dig selv og dine nærmeste med et ekstra lækkert brød. Se en af vores mange lækre opskrifter på surdejsbrød og boller her
 7. Lyt til podcasts. Der findes et hav af skønne podcasts, du kan lytte til, uanset om du er ude efter ren underholdning eller faglig viden. Hvis du mangler inspiration, så tjek vores store guide til de bedste podcasts lige nu - og læs med her, hvis du er på jagt efter gode podcasts for de små.
 8. Smid ud og ryd op. De lange dage i hjemmet er også en oplagt mulighed for at rydde op og smide ud. Vi har samlet en liste med 52 ting, du med fordel kan smide ud (lige nu!) og generelle tips til at rydde op i dine ting og forenkle dit liv. Det gælder ikke mindst din garderobe, som du jo passende også kunne give en oprydningstur og gøre en stor pose tøj klar til genbrug eller gensalg.
 9. Hjemmespa. I en travl hverdag kan det være svært at få tid til lidt selvforkælelse, så måske er det i disse dage, at du skal gøre tid til et lækkert fodbad, en ansigtsmaske eller måske endda en massage? Her kan du læse om fordelene ved en ansigtsmaske og en massage eller finde mere inspiration i vores store skønhedsunivers.
 10. Slip de grønne fingre løs. Hvad med at give dine planter en ekstra kærlig hånd i disse tider? Uanset om du har have eller stueplanter, er dette en oplagt tid til at give dem lidt ekstra opmærksomhed. Dyk ned i vores mange guides til planter, hvor du blandt andet kan blive klogere på fejlvanding og kuldechok samt hvordan du kan gøre din have forårsklar.
 11. Gå eller løb en tur. Frisk luft er vigtig, og så længe myndighederne ikke har bedt os afholde os fra at gå eller løbe en tur udenfor, er det rart at få rørt sig lidt i naturen. Følg dog myndighedernes anbefalinger her og her og hold øje med eventuelle ændringer.
 12. Netflix – hjemmebio med popcorn. Aftentid er for mange lig med gode film og tv-serier på forskellige streamingtjenester. Hvis du mangler inspiration, så tjek vores store opdaterede serieguide og filmguide. Vi har også guides til gyserfilm, romantiske film og film, du kan græde til..
 13. Læs, læs, læs. Findes der noget bedre end at fordybe sig med en god bog i sofaen? Find inspiration til nogle af de bedste bøger i vores store bogunivers eller læs nogle af vores mange store interviews med politikere og kendte. Du kan også blive klogere på gode børnebøger og tips til højtlæsning her
 14. Bag en abeskøn kage. Hvis du ikke allerede kender det sublime kanelbrød, monkey bread, så er det på tide, du stifter bekendtskab med det. Det sjove navn monkey bread eller abebrød kommer nok af, at man får store kinder som en abe, hvis man kommer en hel brødkugle i munden på en gang. Og det gør man – prøv selv den skønne opskrift og se, hvorfor folk kalder et monkey bread for kanelbrødenes konge .
 15. Klip gækkebreve. Påsken nærmer sig, og derfor er det oplagt at bruge tiden i kreahjørnet med at klippe gækkebreve til en ven eller et familiemedlem. Lær hvordan du klipper de fineste gækkebreve og bliv klogere på gækkevers lige her
 16. Fold pengeroser til konfirmanden. Konfirmationssæsonen nærmer sig også, og her er der mange sjove, kreative måder at give pengegaver på - se selv her. Hvis du hellere vil gå den mere personlige vej og købe en gave, så tjek fx vores gaveguide til hende eller Euromans gaveguide til ham ud.
 17. Strik amok! Uanset om du er ny eller garvet strikker eller hækler, så er denne tid oplagt til at kreere huer, sokker og hvad du ellers kan finde på at lækre, bløde sager. Find vores mange strikkeopskrifter her og inspiration til, hvordan du kommer i gang - eller tjek vores hækleunivers ud her.
 18. Fyld fryseren op. Du skal ikke hamstre mad i supermarkederne, men fyld i stedet fryseren op med det lækreste brød eller bag en stor portion boller, så der er til venner og naboer også. Her får du fire dejlige opskrifter på de lækreste brød og koldhævede boller - ciabatta, sirupsbrød, müslibrød & speltboller.
 19. Hjælp andre - og pas på jer selv. I disse tider er det først og fremmest vigtigt at holde afstand, hvis man føler sig det mindste smule syg, så man ikke smitter andre. Dernæst er det selvfølgelig vigtigt, at vi hjælper hinanden på bedste vis, for eksempel med indkøb. Det er 29-årige Nicoline et inspirerende eksempel på. Læs hendes historie her og bliv klogere på Røde Kors' hjælpenetværk. Og pas så rigtig godt på dig selv og på dine medborgere. 

Læs også: Her er 11 træningsprogrammer, du kan lave derhjemme