Rekordmange fødsler
Foto: Colourbox 16.200 babyer vil komme til verden denne sommer. Det er væsentlig flere i forhold til samme periode sidste år.

Rekordmange fødsler

Babyboom: Storken får travlt denne sommer

Landets fødeafdelinger gør klar til at tage imod rekordmange babyer denne sommer. Især Region Midtjylland kan se frem til et decideret babyboom.

Sommeren i år bliver fyldt med solskin og liv i mere end en forstand. Der er nemlig udsigt til et decideret babyboom på landets fødeafdelinger, viser en undersøgelse foretaget af Politiken Research.

I sommermånederne juni, juli og august vil der på landsplan blive født 1.200 flere babyer i forhold til den samme periode sidste år, og samlet set vil mere end 16.200 babyer skrige sommeren i møde, skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Derfor foretrækker babyer lyse stemmer

I Herning og Holstebro får jordemødrene ekstra travlt, og personalet må hellere få afholdt sommerferien nu, for i august har knap 333 babyer meldt deres ankomst. Det svarer til en stigning på 45 pct. i forhold til en gennemsnitsmåned i 2015.

– Jeg har i alle mine år i jordemoderfaget aldrig oplevet noget lignende, men jeg glæder mig over, at så mange har lysten til at blive forældre, siger Ann Fogsgaard, chefjordemoder på Hospitalsenheden Vest til rm.dk

Optur for økonomi – og fødsler

Hvis stigningen fortsætter året ud, kan fødselstallet runde 60.000 for første gang i mange år. Årsagen kan forklares med opturen i samfundsøkonomien, siger seniorforsker Mogens Christoffersen fra SFI, Det nationale forskningscenter for Velfærd, til Politiken.

– Flere har været usikre på økonomien eller været arbejdsløse de seneste år, så de har tøvet lidt og udskudt børn. Men efter bedring i de økonomiske konjunkturer, tør de begive sig ud i det nu. Derfor kan fødselstallet sagtens stige endnu mere fremadrettet, siger han.

LÆS OGSÅ: Fødegangen: “Det er magisk, når kærestepar bliver forældre”

LÆS OGSÅ: Min fødsel: “Det er sgu sådan, man føder et barn!”

LÆS OGSÅ: Sådan er den første time for en nyfødt baby

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Fødsel og Gravid