Indisk kyllingegryde med raita
SPONSORERET indhold

Indisk kyllingegryde med raita

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Server den som suppe eller gryderet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

1 kylling ca. 1400 g
4 kæmperejer
1 l vand
2 tsk. salt
2 spsk. hakkede mandler
2 løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. friskreven ingefær
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. karry, gerne madras
1 spsk. olie
8 kæmperejer
100 g bønnespirer
150 g sukkerærter
Agurkeraita:
agurk
2 dl græsk yoghurt
1 grøn chili
salt
evt. korianderblade til pynt
Tilbehør:
lunede naanbrød (købes i større supermarkeder)
eller pitabrød samt limebåde

  1. Del kyllingen i 4 stykker, og læg dem i en gryde. Kom 4 rejer, vand og salt i. Kog kyllingen ca. 1 time under låg. Tag kylling og rejer op. Pil kødet af benene, og del det i mindre stykker. Skind og ben kasseres. Pil også rejerne og hak dem fint. Si suppen, og gem den til senere.
  2. Kom mandler, hakkede løg, hvidløg, gurkemeje og karry i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt.
  3. Varm olien op i en gryde. Rør krydderiblandingen i, og steg den 1-2 min. Kom 4-8 dl af suppen i sammen med kylling og rejer. Kog det op. Kom de 8 hele rejer i, og kog dem med i 5 min. Kom bønnespirer og sukkerærter i, og kog dem med i 2 min.
  4. Halver agurken, og skab kernerne ud. Skær de halve agurker i tynde skiver. Rør dem i yoghurten sammen med finthakket chili og salt. Pynt evt. med friske korianderblade. Server til gryden sammen med brød.