Valentinesdag: Søde hjerteformede kager
Foto: Martin Dyrløv Sød kage du kan bage til valentinesdag.

Valentinesdag: Søde hjerteformede kager

Bag sprøde butterdejshjerter, og læg dem i lag med en frisk mousse af blodappelsin. Hvis du ikke kan finde blodappelsiner, kan du bruge almindelige appelsiner og evt. tilsætte lidt rød farve.

printer Print
plate 4 kager

1 rulle butterdej (275 g)
1 æggeblomme
1 spsk. sukker

Mousse:

2½ blad husblas
2-3 blodappelsiner (øko)
½ citron (øko)
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
125 g sukker
100 g cremefraiche 38 %
1½ dl piskefløde

Pynt:

frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  1. Udstik dejen til 12 hjerter (ca. 9 cm), og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Pensl dem med æggeblomme, og lad det tørre i 5 min. Pensl dem igen, og drys et fint lag sukker på.
  3. Læg et stykke bagepapir over hjerterne, og en bageplade ovenpå papiret.
  4. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 12-15 min., til hjerterne er gyldne og gennembagte. Sæt dem til afkøling på en rist.

Mousse:

  1. Læg husblasbladene enkeltvis ned i en skål med koldt vand, og udblød i 5 min.
  2. Vask appelsiner og citron, og riv skallen fint, så du har 1 spsk. appelsinskal og ½ tsk. citronskal. Pres saften af frugterne, og hæld 1½ dl appelsinsaft og 1 spsk. citronsaft i en lille gryde.
  3. Knug vandet af husblassen, og smelt den sammen med saften over meget svag varme.
  4. Pisk æggeblommer, appelsin- og citronskal og sukker i ca. 5 min. med en håndmikser, til en tyk og luftig creme.
  5. Rør husblasblandingen i æggecremen, og sæt den i køleskab i 45-60 min. – rør cremen igennem 2-3 gange undervejs.
  6. Bland cremefraiche og piskefløde, og pisk det til en luftig creme. Vend det sammen med appelsincremen, og sæt moussen i køleskab, til den begynder at stivne (ca. 1 time).
  7. Fyld appelsinmoussen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sæt den i køleskab indtil servering.
  8. Sæt 3 pæne toppe på hver af de 8 kager. Læg dem sammen to og to.
  9. Læg de sidste 4 hjerter på som låg, og pynt med frysetørrede hindbær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Valentinsdag, Dessert og Bageopskrifter