Angela Missonis hjem

Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside Angela Missoni, 60, er anden generation i strikdynastiet Missoni. Se hvordan hun bor her.

Sådan bor kvinden bag Missoni

Alt har en historie i kreativ direktør Angela Missonis hjem med udsigt over de norditalienske bjerge.

Hun står i spidsen for det familieejede mærke Missoni, som hendes forældre startede i 1953, og som er verdensberømt for farverig og eksklusiv strik. Kom med indenfor i hendes moderne villa, der bærer præg af kærligheden til naturen og fugle – og en opvækst med farver, teksturer og mønstre.

Angela Missonis hjem

Kunst, farver og teksturer får god plads i indretningen. Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside.

– Farverne, atmosfæren, naturen. Den moderne villa på landet i Norditalien virker næsten mere som et eksklusivt sommerhus end en helårsbolig. Måske er det de store vinduespartier – huset har mere vinduesplads end vægplads – der giver frit udsyn til træer, bjerge og åbne vidder, måske er det den personlige indretning. Man har lyst til at blive hængende. “Det er dejligt at bo et sted, hvor folk gerne vil blive hele weekenden,” siger Angela Missoni.

LÆS OGSÅ: IKEA overrasker med vild og funky særkollektion til de modige

Inspirationen

For Angela Missoni er villaen og den omkringliggende natur i Sumirago nord for Milano en vigtig del af hverdagen som kreativ direktør for Missoni. Det er her, hun finder ro og inspiration.

– Livet inspirerer mig, siger Angela Missoni og tilføjer, at hun altid har været et meget visuelt orienteret og nysgerrigt menneske. Måske er det en af grundene til hendes store succes med et brand, der i den grad bygger på en legende og udforskende stil med mønstre og farver, der også skinner igennem i indretningen af hendes hjem. Den er ikke dikteret af modens skiftende tendenser, men er en nøje udvalgt blanding af kunst, møbler og personligt nips.

– Alt her har en historie og bærer på en hemmelighed, siger hun.

Angela Missonis stue

Neonværket er af den britiske kunstner Tracey Emin og portrættet til venstre den amerikanske kunstner George Condo. Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside.

– Selv om jeg er meget begejstret for arkitektur og design, har jeg pudsigt nok ingen nye møbler. Bortset fra meget få ting, har alt i mit hjem levet et langt liv. De ‘nye’ ting kan faktisk tælles på én hånd, og de kommer fra designere, jeg er stor fan af, som Patricia Urquiola, Marcel Wanders og Tom Dixon.

LÆS OGSÅ: 13 inspirerende instagram-profiler til dig, der elsker boligindretning

Naturen

– Jeg har været heldig altid at bo et sted med udsigt, og det betyder meget for mig, for så føles naturen meget tættere på. Efter jeg er blevet bedstemor, er familielivet blevet endnu vigtigere for mig, og jeg glæder mig til at samle bær og plukke svampe i haven med alle mine børnebørn.

Angela Missonis spisestue

“Som man måske kan se på vores mange borde, kan vi godt lide at have gæster til middag,” siger Angela Missoni. Maleriet er af den italienske kunstner Carla Accardi, og Toio-lampen fra Flos er af Achille Castiglioni. Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside.

Behovet for at have naturen på nært hold, kan ses i alle afkroge af den lyse villa. Vinterhaven i underetagen har fået selskab af blomsterbuketter, der er naturinspirerede tapeter og et rigt fugleliv. Også indendørs. For nogle år siden begyndte Angela nemlig at samle på fugleformede objekter.

LÆS OGSÅ: 11 moderne vægtæpper til boligen

– Jeg elsker at gå på opdagelse på loppemarkeder. Især fugle har tiltrukket min opmærksomhed, fordi de passer perfekt ind i min lille oase,” fortæller hun.

Hvad er Missoni?

  • I 1953 grundlagde Ottavio og Rosita Missoni en strikworkshop i den lille italienske by Gallarate
  • I 1958 viste de for første gang en kollektion under mærket Missoni i Milano
  • I 1967 blev Missoni inviteret til at vise deres kollektion under modeugen i Firenze. Det endte i en skandale, da Rosita bad modellerne tage deres bh’er af og sendte dem på catwalken iført tynde lamé-bluser, der viste sig at blive gennemsigtige på den oplyste catwalk. Missoni blev ikke inviteret året efter
  • I 1970 åbnede Bloomingdales en Missoni-butik i New York, der for alvor blev startskuddet til mærkets globale succes
  • Ottavio og Rosita Missoni begyndte at hellige sig andre projekter, og i 1998 overtog datteren Angela Missoni ansvaret for Missoni
  • Hendes datter, Margherita Missoni, 35, er næste generation i det familieejede firma
  • I Danmark forhandles Missoni bl.a. hos Lot#29 og Nué
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende, Boligindretning og Designklassikere