Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Pizza
Foto: Joachim Wichmann

Grøn pizza

Bunden er skøn, og kan også laves til små boller, som du kan spise med pålæg eller hummus på inden din træning.

4
Print

PIZZABUND
2 store søde kartofler
5 æg
1½ dl fuldkornsspeltmel ^
1½ dl rugmel
1 spsk. fiberHUSK
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt

ÆRTEPESTO
400 g optøede grønne ærter, eller friske – så skal de blancheres først
30 g ristede pinjekerner
2 fed hvidløg
25 g reven parmesan
ca. 1 dl basilikumblade
ca. 1 dl mynteblade
2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. citronsaft
½ tsk. salt

TOPPING
200 g cherrytomater, halverede
2 dåser tun a 140 g, afdryppet
2 håndfulde rødbedespirer
evt. spiselige blomster

SÅDAN GØR DU: Kog de søde kartofler i 25-20 minutter, til de er møre, hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af, inden du blender dem til mos.
Varm ovnen op til 200 grader.

Rør alle ingredienserne til pizzabunden sammen. Dejen er meget klistret, så du kan hverken rulle eller ælte den med hænderne. Brug en dejskraber, eventuelt dyppet i lidt vand, til at skrabe dejen over på en bageplade med bagepapir og forme den til en rund pizza. Bag bunden i 20-30 minutter, alt efter hvor tynd du har lavet den.

Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender, og blend dem til en ensartet masse. Smag eventuelt til med lidt mere salt. Smør pestoen oven på pizzabunden, og kom topping ovenpå. Server straks – eventuelt med en salat til.
Hvis du ikke skal bruge pizzabunden, kan du fryse resten ned.

Tip! Hvis du ikke kan tåle gluten, så skift melet ud med fuldkornsrismel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Sund mad og Frokost