Afslappet stil

Foto: Martin Löf/Living Inside

Afslappet stil

Her er feriestemning året rundt

Velkommen til afslappet boligstil i Malibu i Californien!
Hvem Indretningsarkitekt, Vanessa Alexander, og hendes mand, skuespilleragent Steve Alexander, sammen med deres tre sønner, Max på 12, Leo på 8 og Jude på 4 år
Hvad Ca. 300 kvadratmeter stort hus
Hvor Malibu i Californien

Familien Alexander bor med bjerge til den ene side og hav til den anden og har indrettet huset i Malibu i Californien, så det spejler den fantastiske natur og understreger familiens tilbagelænede livsstil.

Huset var i dårlig stand, men alligevel faldt indretningsarkitekt Vanessa Alexander og hendes mand, Steve, for det. Der var nemlig plads til hele familien på fem, det lå lige ved stranden, og den dejlige natur omkring indbød til cykel- og vandreture. Drømmen var at forvandle det lidt kedelige hus til et hjem med stemning af italiensk bondehus og californisk strandferie. Men før drømmen kunne gå i opfyldelse, skulle der rives så mange vægge som muligt ned, lægges nye, lyse gulve af genbrugsbrædder – og væggene skulle pudses op. Resultatet er en afslappet og elegant bolig med en varm atmosfære, hvor lyset vælter ind. Det er ikke til at se, at familien kun har boet her i et par år, for der er en dejlig følelse af historie og sjæl i rummene ikke mindst på grund af Vanessas lækre, personlige indretning.

Varme i de lyse rum
Soveværelserne ligger ovenpå, og i stueetagen ligger køkken, spisestue, stue og kontor. Alle rum har store vinduer og indtil flere dobbelte døre, der fører ud til terrasser og den skønne have med pool, og udvisker overgangen mellem natur og bolig. For at få lidt varme ind i de lyse rum har Vanessa valgt at indrette med bløde flader i form af forskellige etniske tæpper, lange gardiner og masser af puder. – Jeg bruger altid et miks af rustikke og raffinerede materialer, så der bliver balance. Jeg bryder mig ikke om, når indretning virker for arrangeret eller iscenesat, som om en dekoratør har været forbi, siger Vanessa, der kalder sig selv dronningen af den grå og hvide palet. Der er dog antydninger af farve i kunsten, tæpperne, bøgerne og tilbehøret i hendes hjem. – Jeg har valgt nogle  nøglefarver, som jeg bruger i alle rummene, og blander dem med de naturlige toner fra trægulvene og de neutrale tekstiler, fortæller Vanessa.

Her bliver minder født
Vanessa er blevet så glad for familiens hjem, at hun håber på at blive der resten af livet. Helt sikkert er det, at det altid vil være et sted fyldt med gode minder, selvom familien kun har boet der i et par år. – Vi har lige holdt en mindehøjtidelighed for min far i vores have. Vi plantede træer til minde om ham og min mor, så hvis vi flytter herfra, flytter vi også fra de minder, siger Vanessa. Det må være dejligt at føle sådan for sin bolig, gå i seng hver aften med kig til stjernerne over bjergene og glæde sig til at vågne op i det smukkeste familiehjem fyldt med feriestemning året rundt.


Vanessa kalder sig selv dronningen af den grå og hvide palet, men med tre børn i huset skal der også være plads til farveblyanter.


Der kig fra spisestuen til køkkenet gennem en åbning i væggen. De rustikke gulvbrædder og den blanke bordplade er et typisk eksempel på Vanessas evne til at skabe balance mellem råt og fint i indretningen. Paustian har lignende stole designet af Charles Eames og Eero Saarinen.

IDE
Kig efter polstrede, behagelige spisestuestole, hvis du kan lide at sidde længe omkring bordet med gæster.


Grænsen mellem ude og inde udviskes af den naturlige farvepalet indenfor og de åbne glasdøre ud til haven.


Selv entreen er inspireret af naturen med rustikke stenfliser på gulvet, en stor grøn plante til at byde velkommen og et gammelt bord af rå brædder.


Det store køkken er indrettet i industriel stil med masser af jern og marmor. Dørene fører ud til kontoret, der understreger familiens afslappede livsstil – her er der nemlig også blevet plads til en indbygget sofa.

TIP
Har du ingen overskabe, og står mange af køkkentingene fremme, så kan du få det til at se ryddeligt ud alligevel ved at stille tingene i ens krukker i forskellige størrelser.


Langbord og bænke med plads til mange indbyder til daseliv og gæster i haven.


Fireårige Jude i en hyggestund med hunden August.


Lange gardiner, store tæpper og masser af træ sørger for den varme, hyggelige atmosfære.


Stilleben af finurlige fund af metal og et gammelt rødt og hvidt skilt.


Væggene i køkkenet er beklædt med rustikke blanke fliser fra bordplade til loft.


Gangen lyses op af kontinenterne formet i metal og med små elektriske pærer i.


Familien dyrker selv krydderurter og grønsager i haven. Og tilbereder også gerne maden udenfor!


Blanke metalskåle mod råt træ – en typisk kontrast, der er med til at skabe en skøn tilbagelænet stemning.


Enkle hørsofaer står på hver sin side af pejsen i den hyggelige stue. Kig hos 1000chairs for lignende lyse sofaer.

TIP
Er indretningen for kold i udtrykket med metallamper og marmor, så indret med etniske tæpper, lammeskind, gulvpuder og lange gardiner.


Hele familien er glad for at bruge naturen omkring huset til bl.a. løb og surfing. Og i weekenderne er der tid til at plaske i poolen derhjemme.


Selv badeværelset er indrettet i en leg med blankt og rustikt. De flotte træ gulve har fået selskab af hvide metrofliser og marmor.


Også i soveværelset er indretningen neutral i farverne med undtagelse af den blå seng.


Hyggehjørne i stuen med kig ud til den frodige grønne have.

TIP
Stil et kunstværk på gulvet og hav bøger liggende i indbydende stakke – det skaber en uhøjtidelig stil.


► SE OGSÅ: Sommerhus i den vilde natur
► SE OGSÅ: Cool og klassisk villalejlighed
► SE OGSÅ: Farverigt familiehjem: Den gemte skat

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg