Lisbeth Beck Mortensen bolig

Foto: Lisbeth Beck Mortensen

Ugens instagram-bolig

Kom indenfor i Lisbeths farverige DIY-univers: ”Jeg er en rimelig hardcore loppejæger”

Hvis du er vild med kreativt DIY og masser af farver, så er der god grund til at følge Lisbeth Beck Mortensen på Instagram. Se hendes bolig her.

Hvis du er vild med kreativt DIY og masser af farver, så er der god grund til at følge Lisbeth Beck Mortensen på Instagram. Her inviterer hun indenfor i sit hjem, så du kan følge med i et hav af gør-det-selv-projekter og lade dig inspirere til en indretning, der ikke behøver at koste en formue.

En klat maling kan nemlig gøre underværker, mener Lisbeth, der også karakteriserer sig selv som en ”rimelig hardcore loppejæger”. 

Mød kvinden bag Instagram-boligen @lisbethbeckmortensen her – og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Lisbeth Beck Mortensen, 40 år. Jeg bor i Hørning, syd for Aarhus i nybyg på fjerde år. Jeg arbejder som freelance digital konsulent og laver kreativt DIY indhold.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har interesseret mig for indretning, så længe jeg kan huske - tror interessen startede, da jeg som barn gik på loppemarkeder med mine forældre. Mit ungdomsværelse kunne også sagtens tage en 180 graders vending henover en weekend, hvor stilen gik fra flippet karry til hvid minimalisme.

Før Instagram blev en ting, havde jeg en blog, hvor jeg også delte min interesse for indretning og kreative projekter, så Instagram var en naturlig forlængelse af den. Og Insta har altid været et sted, hvor jeg kunne dele farverige fund, DIY-projekter og vores indretningsprojekter, som også oftest har en DIY- eller upcycling-vinkel.

Sofa fra Kragelund Furniture og lampe fra Le Klint.
Sofa fra Kragelund Furniture og lampe fra Le Klint.

Beskriv din stil?

Min stil er først og fremmest farverig, men også klassisk, fordi jeg ofte går efter møbler, der er enkle i udtrykket. Og så er jeg rimelig hardcore loppejæger og vil meget hellere finde tingene brugt og så måske give dem en lille make-over.

Hvad bliver du inspireret af?

Farver er min helt store inspirationskilde og så kan de egentlig komme fra hvad som helst - mode, bygninger, kunst osv. Jeg kan også godt lide at læse magasiner og indretningsbøger med lidt mere ekstravagante indretninger - uanset om det er italiensk, fransk eller LA stil, så er det fedt at se indretninger, hvor man er gået all-in på ALT! I den kontekst bor vi jo virkelig neutralt :)

Sengebord fra Montana, sengetøj fra Juna, lampe fra IKEA og puden har Lisbeth selv syet.
Sengebord fra Montana, sengetøj fra Juna, lampe fra IKEA og puden har Lisbeth selv syet.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

I soveværelset har jeg et vitrineskab med det fineste mønstrede glas. Under det hænger et gammelt (men nyere) skuffemodul fra genbrug, der har fået selskab af en gammel italiensk skammel med fransk flet. Selvom tingene er købt hver for sig og er fra forskellige tider, så passer det bare virkelig godt sammen - også selvom det ikke er købt til at skulle stå sammen. Så man kan godt blive lidt overrasket over, hvor meget en klat maling kan gøre - og at man godt bare kan gå med mavefornemmelsen, når man er på loppejagt - så skal det hele nok passe sammen i sidste ende.

Vitrineskab i soveværelset.
Vitrineskab, skuffemodul og skammel - alle 3 møbler er loppefund.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har lige købt en (meget gammel) hængevitrine til vores køkken-alrum. Jeg fortrød lidt købet og solgte det så igen. Men køber afhentede aldrig, så nu har jeg alligevel malet det og hængt det op. Og der får det så nok lov at hænge, indtil jeg finder en bedre løsning. Og sådan går det altså typisk med mine loppefund.

Vitrineskabet i køkkenet er også et genbrugsfund.
Vitrineskabet i køkkenet er også et genbrugsfund. Lampen over spisebordet er fra Menu og hedder DAncing pendant.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Kunsten, de grå Montana-moduler og spisebordet har overlevet længst i vores hjem – alt sammen overtog vi fra min mands familie, da vi flyttede ind, og jeg kan faktisk ikke forestille mig at skille mig af med noget af det, for det passer godt ind her i vores nybyg. Stilen er enkel og tidløs og fungerer godt sammen med alle vores farver og loppefund, som er nemmere (og billigere) at udskifte.

Montana.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Jeg får mange søde kommentarer på mine kreative projekter - både de små håndsyede og klippe-klistre-projekterne, men også de lidt større såsom mit badeværelsesskab med fransk flet og et lyserødt bubblegum indre, som jeg byggede sammen med min far. Projekterne er oftest rimelig enkle, så håber det kan inspirere andre til selv at gå i gang. Derudover virker det til, at billeder af “hele rum” fungerer godt, altså hvor man kan få en fornemmelse for hjemmet og ikke bare får små bidder og stillebens.

Lisbeth har selv tegnet og malet skabet på badeværelset og derefter fået hendes far til at bygge det.
Lisbeth har selv tegnet skabet på badeværelset og derefter fået hendes far til at bygge det.

Dit yndlingsrum i boligen?

Nu har jeg næsten lige indrettet mit helt eget lyserøde kontor, og selvom det ofte roder ret heftigt, så bliver jeg alligevel glad hver gang, jeg går derind. Både fordi jeg har fyldt det med loppefund og gode farver, men også fordi mit kreagrej er lige ved hånden, og det derfor er nemt at gå i gang med et projekt.

Lisbeths kreative kontor.
Lisbeths kreative kontor.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi har lige lavet make-over på vores yngste datters værelse og vil gerne lave noget lækkert til vores store pige også. Herudover drømmer jeg jo så stadig om at finde den helt perfekte vitrine til køkken-alrummet. Og så kunne pigernes badeværelse også godt bruge lidt farverig kærlighed. Ja, og så er der også alle udendørsprojekterne - vi kommer ikke til at kede os lige foreløbig!

Børneværelset med indbygget seng og walk-in closet blev bygget i forbindelse med familiens deltagelse i 'Hjem til forvandling' på DR1.
Børneværelset med indbygget seng og walk-in closet blev bygget i forbindelse med familiens deltagelse i 'Hjem til forvandling' på DR1.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Citatplakater vil aldrig finde vej til vores vægge. Tror aldrig jeg kommer til at dømme en hel indretningsstil ude. Ofte er det jo i kontrasterne mellem stilarter, farver, mønstre osv. at det bliver rigtig godt, så man skal aldrig sige aldrig.

Mine favorit-Instagrammere?

@sussiefrank - megadygtig stylist, der ligesom mig elsker farver og vintage

@_mernee - har altid gang i et eller andet indretningsprojekt og er super god til stemningsfulde billeder

@juliewp - kan bare noget helt særligt. Det hele virker tilfældigt, ægte og lækkert på samme tid.

Fine pastelfarvede loppefund fra Lisbeths genbrugstur på Mors.
Fine pastelfarvede loppefund fra Lisbeths genbrugstur på Mors.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

1. Køb brugt

Ofte skal der ikke så meget til for at give et møbel nyt liv - lidt maling, nye greb osv. kan gøre hele forskellen og med gamle møbler får man meget stemning foræret - særligt i et nybygget hus.

2. Leg med farver

Hvis ikke lige vi havde fire meter plus det løse til loftet, ville jeg male noget mere. Synes det er en virkelig nem måde at ændre et rum på. Man kan jo også lege med farver i mindre skala - i møbler, nips, puder osv.

3. Gør-det-selv

Alt behøver ikke stå snorlige, og de hjemmebyggede ting bliver jo naturligt nok bare mere personlige. Herudover er processen sjov, og man kan lege med at få lige præcis det udtryk og den funktion, man ønsker sig.

Stilleben_1.jpg

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Kan man elske et katte-kradsetårn?! Nej, det kan man nok ikke. Men det er klart det grimmeste. Heldigvis er katten meget, meget sød, så vi lever med det…

Blaa_reol.jpg

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg holder mest af vores hjemmebyggede møbler og løsninger - de fungerer både æstetisk og funktionelt, og så har det også bare været megahyggeligt at lave dem, og derfor betyder de også lidt ekstra. Er også super glad for vores kunst - det binder indretningen sammen og forestiller mig også, at det får lov at blive for evigt.

Lisbeth har syet de fineste kringler til jul.
Lisbeth har syet de fineste kringler til jul.

Følg Lisbeth Beck Mortensen på Instagram her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Sociale medier og Instagram