Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lækker morgenknas
Foto: Tia Borgsmidt

Lækker morgenknas

Granolaknas med frugt

Lækker morgenknas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt

printer Print

1½ dl mandler
6 dl grove havreflager
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
citronskal
salt
120 g moden banan
4 stk friske dadler (eller iblødsatte tørre)
4 spsk kokosolie
1 spsk citronsaft

Sådan gør du:

Hak mandlerne groft og bland dem i en skål med flager, kerner, fintrevet skal af en citron og to knivspidse salt. Blend banan, dadler, kokosolie og citronsaft med en stavblender og fordel det godt i de tørre ingredienser, det er nemmest at gøre med fingrene.
Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200°. Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag yderligere 5-10 minutter. Lad granolaen køle af og opbevar den i et tæt glas.

Tip! Brug granolaen som knas til alle typer frugtkompot, frugtsupper, yoghurt etc.

Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Sunde desserter og Granola