Lagkage med jordbær og rabarber

Foto: Martin Dyrløv Lækker og sommerlig lagkage med hjemmebagte bunde og jordbær og rabarber.

Lagkage med jordbær og rabarber

Forårets fineste lagkage med jordbær og rabarber

Lav en lækker lagkage med hjemmebagte bunde og fyld af friske jordbær og rabarber. Cremen er krydret med syltet ingefær, men den vil også være god smagt til med fintrevet skal af lime eller citron plus lidt flormelis.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time, 30 minutter
plate Lagkage til 12-14 personer
Ingredienser

Kagebunde:
4 æg
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
¬Ĺ tsk. salt
50 g sm√łr (smeltet)

Fyld:
2 blade husblas
250 g rabarberstilke
¬Ĺ vaniljestang
100 g r√łrsukker
250 g jordbær

Creme:
25 g syltet ingefær
250 g cremefraiche 38%
2¬Ĺ dl piskefl√łde

Pynt:
250 g jordbær
lidt frisk mynte og citronmelisse
evt. spiselige blomster

Sådan laver du lagkage med jordbær og rabarber

Kagebunde:
1. Pisk √¶g og sukker i 8-10 min. med en h√•ndmikser, til det er meget luftigt. Pisk vaniljesukkeret i. Sigt mel og bagepulver sammen, og tils√¶t salt. Vend det forsigtigt i √¶ggemassen lidt ad gangen, og vend sm√łrret i. Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm). Bag kagen p√• nederste rille ved 180 grader i ca. 45 min. Tjek med
et tr√¶spyd, om kagen er gennembagt. Lad den st√• i formen i 10 min., tag den ud af formen, og afk√łl p√• en rist.

Fyld til lagkagen:
2. Udbl√łd husblassen i koldt vand. Vask rabarberne, og snit dem i stykker p√• 2 cm. Fl√¶k vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem ud i r√łrsukkeret. Bland
rabarber og vanilje/ sukker i en gryde, og varm det op under l√•g. Tag l√•get af, og
lad rabarberne simre m√łre i ca. 5 min. Rens jordb√¶rrene, og sk√¶r dem i skiver. Vend dem i rabarberne, og kog det igennem i 2-3 min. H√¶ld kompotten i en sk√•l. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den varme kompot. S√¶t det i k√łleskabet.

Creme:
3. Hak ingef√¶ren ganske fint. Bland cremefraiche, fl√łde og 2-3 spsk. ingef√¶rlage,
og pisk det stift med en h√•ndmikser. Vend hakket ingef√¶r i. 

S√•dan samler du lagkagen: 
4. Del kagen i 3 bunde, og l√¶g en bund i en ren springform. Bred halvdelen af kompotten ud p√• kagebunden, og d√¶k med en tredjedel af cremen. Gentag med kage, kompot og creme. Slut af med den sidste kagebund, og gem det sidste creme. D√¶k formen med film, og s√¶t kagen koldt i mindst 3 timer, og gerne til n√¶ste dag.


Pynt til lagkagen:
5. L√łsn kagen fra formens kant med en paletkniv, og tag den ud af formen. Pisk det sidste creme tykt igen (hvis det er blevet tyndt), og ford√©l det p√• toppen af kagen. Anret p√• et fad, og pynt med friske jordb√¶r, blade og blomster.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Lagkage, Jordbær, Rabarber, Kage og Bageopskrifter