Klimaaktivist Fiona for Holzweiler
SPONSORERET indhold

Norske Holzweiler dropper SS21-showet og giver aktivister taletid

Til Copenhagen Fashion Week SS21 havde det norske tøjmærke Holzweiler droppet det sædvanlige modeshow til fordel for en kampagnevideo med seks unge aktivister, der hver har et opråb.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Drew Vickers/Holzweiler
13. aug. 2020 | Mode | Eurowoman

Copenhagen Fashion Week SS21 er netop løbet af stablen, og det kan for mange klinge hult at have fokus på næste sæsons forårs- og sommertøj, når verden er på den anden ende. Men langt hen ad vejen, handler det om mere og andet end mærkernes SS21-kollektion; det handler om overlevelse for en branche, der er hårdt ramt ovenpå Covid-19-nedlukningen, men også om rebranding og et forsøg på skabe en ny agenda for modebranchen.

LÆS OGSÅ: Kreativ direktør hos Ganni: ”Vi skal ikke skabe et poleret barbie-billede”

Hos mange mærker under denne modeuge, har det store fremvisningsshow af SS21-kollektionen måtte vige pladsen for socialpolitiske budskaber og brandingaktioner, for der skal mere til end pænt tøj og et betagende show.

“Vi står midt i en opbrudstid. Og det kan også mærkes i modebranchen, hvor de forskellige mærker virkelig gerne vil vise, hvem de er, og hvad de kan. Det er ikke længere nok at have en klassisk kollektion hængende et sted. Det kræver noget mere,” påpeger Barbara Gullstein, Senior Fashion Director på tværs af magasinerne Eurowoman, Euroman og ALT for damerne, i et interview til Euroman.dk og fortsætter:

“Det er nu, mærkerne får lov til at brænde igennem med budskaber, der normalt ellers kan drukne i en overflod af forskellige kollektioner.”

The world is changing and so should we

Det ved det norske tøjmærke Holzweiler, som under modeugen har lanceret en kampagnevideo med seks unge aktivister iklædt Holzweiler-tøj og med hvert sit tydelige budskab.

Holzweilers SS21-kampagnevideo.

I videoen er to ligestillings- og LGBTQIA+-fortalere samt to Black Lives Matter- og to klimaaktivister. Med videoen giver Holzweiler de unge aktivister en platform, hvorfra de kan udsige deres vigtige budskaber. Et af dem lyder således:

“The reason I am an activist is because I have a vision for the possibilities of our future.”

Dertil har de hver fået mulighed for at vælge et filantropisk foretagende, som Holzweiler til sammen har doneret 30.000 euro til.

”Som et brand tager vi et skridt tilbage og forhåbentligt et par frem for at fremme kontinuerlige samtaler omkring mode og dets institutionelle, politiske og symbolske ansvar,” skriver Holzweiler i en pressemeddelelse og Maria Skappel Holzweiler, en af stifterne af det norske tøjmærke, uddyber:

“Vi ville gerne gøre noget for at støtte en ny agenda for modebranchen, for at skubbe os ud over traditionelle kampagneforestillinger og skabe noget, der giver mening i verden i dag, og som værdsætter menneskeheden over kapitalismen.”

LÆS OGSÅ: Stine Goya: ”I starten havde jeg dage præget af stor usikkerhed og utryghed”

Modebranchen har længe haft ry for at have mindre dybde og være mere glitter og glamour, dyre rejseaktiviteter og overforbrug, men branchen er under forandring og har længe haft et øget fokus på diversitet og bæredygtighed – noget, den nye verdenssituation med Covid-19-pandemien, Black Lives Matter-aktionen og klimaforandringerne, har skubbet yderligere til.

“Med denne kampagne ønskede vi at bruge vores platform til at støtte nogle unge fortalere, vi beundrer, stemmerne for vores fremtid. Kampagnen handler ikke kun om at placere disse ekstraordinære ansigter foran kameraet, men om at støtte deres ideer og tro,” fastslår Susanne Holzweiler.

Der er altså ikke tale om en klassisk kampagnevideo, men snarere et statement, en brandingaktion, der på ny sætter Holzweiler på modelandkortet.

Anbefalet til dig