Emilie Melgaard Jacobsen

Foto: Privat

Emilie Jacobsen står bag meditationsunivers: Her er mit bedste tip til mere ro

Forfatter Emilie Melgaard Jacobsen står bag et meditationsunivers, hvor du let kan finde ro. Hun oplevede nemlig selv, at det var en udfordring at få en pause i en travl hverdag, uden at det blev endnu et punkt på to do-listen.

Hvordan finder du ro?

"Jeg opsøger ro ved at bruge det, som altid er med mig. Og nej, det er ikke min telefon, ha ha. Det er min vejrtrækning. Jeg tager et dybt åndedrag. Det behøver ikke at være et bestemt antal sekunder eller med masser af bevidsthed om, hvordan man trækker vejret med forskellige teknikker. Det kan simpelthen bare være et par dybe vejrtrækninger. Det gør nemlig, at skulderne falder ned. Det giver klarhed. Klarhed over, hvad det er, som jeg egentlig har behov for."

Hvad er tanken med din meditationsapp?

"Jeg vil gerne justere lidt ved den måde, vi opfatter meditation på. Meditation er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at vi skal sidde i skrædderstilling og tage os 20 minutter til at zone ind. Det er selvfølgelig rigtigt dejligt, hvis der er mulighed for det, men det er der bare sjældent i en travl hverdag med mange ender, der skal hænge sammen.

Derfor er det vigtigt at tage de små pauser, du kan få. Ellers ender du bare med at lægge mere pres på dig selv, fordi det bliver endnu et projekt, som du føler, at du skal løbe stærkt for at nå – og som du får dårlig samvittighed af, hvis ikke du når.

Nogle gange gennemlever vi simpelthen bare perioder, hvor det nærmest er umuligt at gøre noget godt for os selv, og det er særligt i de perioder, at de små pauser kan hjælpe os."

Læs også: Jane var fuldstændig udmattet: Sådan fik jeg energien igen

Kender du selv de travle perioder?

"Ja, det gør jeg da. Og i de perioder kan det være et endnu større pres, når nogen siger: ”Husk nu også at passe på dig selv”. Selvom det er sagt med de bedste intentioner, ender det ofte bare med at være endnu en ting, som man skal nå.

Derfor valgte jeg at lave en meditationsapp, som kan give ro – uden at det kræver noget særligt af en. Det var netop det, som jeg manglede. Man sætter den bare på, og så guider jeg, men der er også meditationer uden speak i form af instrumentaler, som er et beroligende lydbillede at blive svøbt i."

Hvad er det vigtigste råd, du vil give videre?

"At det er vigtigt at have fokus på mental velvære, meditation og pauser. Men samtidig er det også vigtigt at fralægge sig det der pres med, at ”nu skal jeg også nå at gøre noget godt for mig selv”. Derfor skal det være let tilgængeligt at kunne genetablere roen igennem en beroligende handling, og her er det altid godt at starte med åndedrættet.

Åndedrættet har du altid med dig. Og jo bedre du bliver til at udføre den lille og enkle, men kraftfulde handling, jo større ringe i vandet bliver det til. For når først du er bevidst om dit åndedræt, bliver der lagt nye stier ud, som du kan fortsætte på, når du rammer muren."

Om Emilie Melgaard Jacobsen

Emilie Melgaard Jacobsen, 33 år.

Børnebogsforfatter og iværksætter.

Mor til tre børn.

Står bag appen Emilie Jacobsen meditationer til både børn og voksne samt søvnuniverset Natbjørnen Tjugga, der er målrettet børn og babyer.

Følg hende på emiliejacobsen.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Meditation, Mindfulness og Interview