Ondt når du løber? Slip let af med smerten

Ondt når du løber? Slip let af med smerten

Har du problemer med fødderne, når du løber? En ny måde at snøre dine løbesko på kan måske være alt, der skal til, for at du får løbelysten tilbage. Se her hvordan.


1. ONDT I TÆERNE

1. ONDT I TÆERNE
Problem:

Har du smerter i en eller flere tæer, når du løber, så kan det ­nogle gange afhjælpes ved at snøre din sko anderledes, så der ­bliver mere plads fortil.

Løsning:
Brug zigzag-metoden, der betyder, at det ene snørebånd går diagonalt fra det nederste til det øverste hul, mens den anden side zigzagger opad. Det diagonale træk hjælper til at løfte loftet på tå-rummet, så du får mere plads.


2. HÆLEN GLIDER


2. HÆLEN GLIDER
Problem:

Du har en smal hæl, og derfor kan den have tendens til at glide i skoen − i hvert fald føles det sådan.

Løsning:
Lad være med at stramme snørerne, det giver bare smerter øverst på foden. Lås i stedet dine snører med følgende metode: Snør skoen på kryds, som du plejer indtil næstsidste hul. Kør derefter op langs siden. Kryds over og under snøren mellem sidste og næstsidste hul (se foto). Snør herefter som du plejer. For indviklet? Se variation 2.


3. FORFODEN MANGLER PLADS


3. FORFODEN MANGLER PLADS
Problem:

Du har en smal hæl og en bred forfod, og uanset hvad du gør, føles det ikke, som om den ­passer. Enten er der for lidt plads ved forfoden og for meget omkring hælen − eller omvendt.

Løsning:
Fidusen er at tilpasse snørerne til din fods udformning. Det letteste er at sætte to snørebånd i på hver sko. På den måde kan du uden problemer stramme omkring hælen og samtidig give forfoden plads. Snør de to snørebånd som normalt.


4. SMERTER ØVERST PÅ FODEN

4. SMERTER ØVERST PÅ FODEN
Problem:

Av! Gør det ondt øverst på foden, når du løber, så har du nok strammet skoen for meget. Tricket er at give mere plads − uden at skoen kommer til at svuppe.

Løsning:
Brug over- og undermodellen, når du skal snøre skoen, men spring et hul eller to over der, hvor foden er øm, ved at køre op langs siden i stedet for over (se tegning). Slut af med over- og undermønster. „Hullet” i snøringen gør, at trykket bliver flyttet fra det ømme sted.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Fødder