Kalvegryde med svampe, æble og timian
Foto: Columbus Leth Efterårets lækreste simreret med kalv og svampe.

Kalvegryde med svampe, æble og timian

Det er højsæson for skovbundens guld, og de kan bruges i alverdens lækre efterårsretter. Prøv denne fantastiske kalvegryde, der er fyldt med svampe, timian og friske æbler.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

  • 700 g kalvekød i tern
  • olie til stegning
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1 porter (øl)
  • 3 dl kalve- eller oksefond
  • 3-4 kviste timian + lidt til pynt
  • 2 laurbærblade
  • 500 g svampe, fx brune champignon, Karl Johan eller kejserhatte
  • 2 æbler
  • evt. 1 nip sukker
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side. Krydr undervejs med salt og peber.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med hvedemel, og rør det grundigt sammen.
  3. Tilsæt tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og skum af. Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
  4. Rens svampene, mens gryderetten simrer. Skær dem i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til de tager farve. Krydr med salt og peber.
  5. Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
  6. Skær æblerne i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade. Server eventuelt kalvegryden med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Simretiden afhænger af størrelsen på kalveternene. Retten her skal cirka have 1 - 1,5 time. Du kan også bruge oksekød i tern, men så tager det lidt længere tid.

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Kalv, Aftensmad og Hovedret