Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lynstegte grøntsager
Foto: Line Thit Klein Lynstegte grønsager med spirer, chili og koriander

Opskrift på lynstegte grøntsager

Lynstegte grønsager med spirer, chili og koriander

plate 4
printer Print

4-6 små Bok Choy kål-hoveder (kan købes i velassorterede supermarkeder og thai-supermarkeder)
2 gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1½ tsk finthakket chili (mellemstærk chili)
50 g bønnespirer
2 spsk soja( for eksempel Tamari)
1½ spsk østerssauce
saften af 1 lime
1 tsk sukker
lidt salt
1½ spsk sesamfrø.

Tilbehør: kogte jasmin ris

Sådan gør du

Halver de små kålhoveder (hvis de er store, skæres de i kvarte). Snit gulerod, skalotteløg og hvidløg i tynde strimler.
Woksteg gulerødder og skalotteløg i lidt olie 1-2 min., tilsæt hvidløg og Bok Choy og steg fortsat 1-2 min. Tilsæt chili og bønnespirer og steg et minut. Krydr dine lynstegte grøntsager med Tamari, østerssauce, limesaft, sukker og salt. Rist sesamfrø på en tør pande nogle minutter, og brug det som drys på grøntsagerne.

Server de lynstegte grønstager med friske koriander, en portion kogte jasminris, og eventuelt en chilisauce eller chili-olie i en lille skål ved siden af.

TIP

Hvis du ikke kan skaffe Bok Choy, så køb et lille spidskål, skær lidt af stokken i bunden og kasser den. Halvér kålen, og skær hvert halve kålhoved i fire stykker på langs, så de bliver holdt sammen af stokken.

Se, hvad vi ellers skriver om: Wok, Risretter, Asiatisk mad, Vegetarisk, Hovedret og Tilbehør