Opskrift på toscansk tomatsuppe
SPONSORERET indhold

Toscansk tomatsuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
17. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

100 g ciabattabrød
1 spsk olivenolie
2 store hakkede løg
2-3 knuste fed hvidløg
3 dåser hakkede, flåede økotomater
2 spsk konc. tomatpasta
ca. ½ l grøntbouillon
1 tsk sukker
salt, friskkværnet peber
1 dåse velafdryppede hvide bønner
½ dl strimlede basilikumblade.

Bruschetta:
300 g ciabattabrød (8 skiver)
2 tsk pesto
4 tynde skiver parmaskinke.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    19 %
  • Kulhydrat:
    63 %

Sådan gør du

Bræk brødet i grove stykker, læg det på en bageplade og rist den gyldent og sprødt i ovnen ved 225 grader. Tag det ud.

Varm olien i en gryde og sautér løg og hvidløg heri, til løgene er klare. Tilsæt tomater samt tomatpuré, bouillon og sukker samt lidt salt og peber.

Varm suppen og lad den småsnurre. Bræk brødet i små stykker, bland dem i suppen og lad den snurre 15 minutter. Vend bønnerne i, varm det hele igennem og smag til med yderligere salt, peber, sukker og basilikum.

Rist brødskiverne, smør dem med pesto, læg skinken på og servér dem til suppen.

Tip: Genvejen til en nem hverdagsbouillon er f.eks. den økologiske grøntsagsbouillon fra Oscar, som også har en glimrende hønsebouillon som granulat. Tasty Food laver små poser med grøntsags-, hønse- og oksefond. De forhandles i små poser til ca. 5 dl suppe eller evt. sauce.