Lær at elske dine kurver
SPONSORERET indhold

Lær at elske dine kurver

Af: Louise Kidde Sauntved Foto: PR
05. okt. 2011 | Sundhed | ALT for damerne

Det er meget muligt, at det er lettere at finde tøj der bare sidder, når der ikke er så meget fyld på formerne. Men der sniger sig nu en gang lidt ekstra kilo på med alderen, og det er faktisk kun godt.

Det fedt der sidder på især hofter og lår er nemlig med til at bevare dit skelet stærkt. Når østrogenproduktionen begynder at dale i tiden op til overgangsalderen, er lår- og hoftefedtet nemlig et af kroppens bedste østrogendepoter, og østrogen er med til at beskytte mod knogleskørhed.

"Det kan derfor godt betale sig at passe godt på kurverne", siger Charlotte Bech, der er læge, forsker, foredragsholder og forfatter til den nye bog 'Hormoner i balance'. Bogen handler om, hvordan du bliver sundere, slankere og stærkere med naturens egne midler.

Det kan du også gøre for at styrke skelettet:


Dyrk 30 minutters vægtbærende motion om dagen.

Løb, cykling og gang er vægtbærende motion for underkroppen, men overkroppen er du nødt til at træne med håndvægte, indkøbsposer eller børn(ebørn) på armen.

De 30 minutter kan sagtens fordeles ud over dagen, for eksempel som 3x10 minutter, hvis det kniber med at finde sammenhængende tid.

Spis planteolier og bladgrønt hver dag, få 800 mg kalk om dagen, tag tilskud af D-vitamin.
 
Undgå rygning, kulsyreholdige drikke – især cola, alkohol, sukker, kød, eddike, sort kaffe.
 
»Læs også artiklen: 10 sunde vaner du kan holde.


Nøgleord: overgangsalder, sundt fedt, hormoner, østrogenproduktion