Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på Mette Blomsterbergs kardemommemuffins
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs opskrift på dejlige kardemommemuffins.

Mette Blomsterbergs opskrift på kardemommemuffins

Mette Blomsterbergs kardemommemuffins

Kardemommemuffins - så bliver det næsten ikke mere julet.

Ca. 12 stk.
Print

Mette Blomsterbergs kardemommemuffins

½ vaniljestang, gerne polynesisk
200 g sukker
200 g smør, stuetempereret
5 æg str. L
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk stødt kardemomme
100 g hasselnøddekerner, finthakkede
lidt neutral olie til at smøre formene med
lidt hasselnøddekerner, finthakkede til drys.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs kardemommemuffins

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Pisk vaniljekorn, sukker og smør luftigt med en håndmikser. Pisk derefter æggene i et ad gangen. I en anden skål blandes mel, bagepulver, kardemomme og hasselnødder. Vend de to ting forsigtigt sammen til en ensartet dej.


Smør ca. 12 metal- eller alumuffinforme godt med olie. Ilæg gerne papirskapsler i formene, og fyld op med dej, så papirskapslen netop er fuld. Så kan muffinen stadig vokse under bagningen. Hvis du ikke bruger papirkapsler, fyldes
muffinformene totredjedele op med dej. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne og giver efter ved tryk, ca. 15-20 minutter.

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

SE OGSÅ: Blomsterbergs jule-Sarah Bernhardt

SE OGSÅ: Blomsterbergs brownies

Tip

Forskellen på en perfekt muffin og en tør muffin ligger ofte i selve bagningen.
Bare få minutter for længe i ovnen kan være ødelæggende.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Julebag, Muffins, Jul, Kage og Dessert