Opskrift på panzanella
Foto: Andreas Wiking Panzanella

Opskrift på panzanella

Panzanella

printer Print
clock 50 minutter
plate 4

6 store, velmodne tomater
2 fed knust hvidløg
salt, friskkværnet peber.
4 skiver godt italiensk brød, f.eks. ciabatta
1 flækket, udkernet, groft snittet skoleagurk
2 stilke fintsnittet bladselleri
1 snittet rødløg
1 spsk olivenolie
1-2 spsk lys vineddike
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld persille
2 spsk velafdryppede kapers.

Energi pr. person:
300 Kcal
Fedt:
18 %
Protein:
14 %
Kulhydrat:
68 %

 

Flæk og gnid tomaterne med hvidløg, drys salt og peber på og bag dem ved 180 grader i ca. 1 time. Kan gøres dagen før.

Rist brødskiverne let og riv dem i mindre stykker ned i en skål, hvor de blandes med tomater samt alle øvrige ingredienser og smages til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
Lad salaten trække 30-45 min., før den spises.

Tip

Lynudgaven er at droppe de bagte tomater og bare hakke dem groft.


Se, hvad vi ellers skriver om: Tomatsalat, Sommersalat, Sommer, Italiensk mad, Frokost og Tilbehør