Stjernebrød, nutella
SPONSORERET indhold

Stjernebrød med nutella

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag og fold dit eget stjernebrød med nutella som fra 'Den store bagedyst'. Det er både smukt og smager himmelsk.

Af: Lone Kjær Foto: Tia Borgsmidt
30. nov. 2021 | Opskrift | BoligLiv
1 stort stjernebrød til ca. 8 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Stjernebrød med nutella

Tid: ca. 40 min. plus hæve- og bagetid

50 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
2 æg
200 g fuldkornsmel
ca. 300 g hvedemel
ca. 200 g nutella

Sådan laver du stjernebrød med nutella

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg.

2. Ælt først fuldkornshvedemel i væsken. Tilsæt dernæst hvedemel lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 2 timer. 

SE OGSÅ: Chokoladekage med nødder og skumfiduser

3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire lige store dele. Tril hvert stykke til en kugle, og rul den ud som til en pizza. Skær den til ved hjælp af en tallerken, så den får en diameter på ca. 25 cm. Gentag, til du har fire ’pizzabunde’.

4. Lun nutellaen en smule, til den bliver blød.

PRØV OGSÅ: Pavlova med citronfromage og påskeæg

5. Læg en af bundene på et stykke bagepapir. Smør bunden med et lag nutella, og slut 1 cm fra kanten. Læg nu endnu en bund over, og smør med nutella. Gentag med den tredje bund, og læg den sidste bund oven på nutellalaget.

6. Placer et glas med en diameter på ca. 5 cm på midten af dejen. Det skal ikke udstikkes.

7. Skær nu dejen ud som til lagkage fra yderkanten af dit glas. Du skal have seksten dele i alt.

 SE MERE: 4 minder fra mormors kagebord

8. Sno nu de seksten stykker to gange rundt hver. Først et stykke snoet mod højre, dernæst et stykke snoet mod venstre. Løft enderne af dejstykkerne sammen to og to, så der dannes en smuk stjerne.

9. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl med sammenpisket æg, og bag i ca. 15 min., til brødet er gyldent.