mad opskrifter
SPONSORERET indhold

Sund sommermad med friske krydderurter

Lige nu er det sæson for krydderurter, der både smager godt og er sunde. Vi har været i køkkenet og laver de skønneste nye retter med persille, basilikum, koriander og timian. Find din favorit.

Af:: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
15. jul. 2015 | Mad | Fit living

Klik på linkene og få masser af inspiration til din næste hverdagsret:

Bagt lakseside med urter


Byens bedste kylling


Meatballs, slaw & wraps


Pasta alla Norma


Bøf & ratatouille


Kold tomatsuppe med basilikumolie


Røgede rejer & salat med quinoa


Sprød madtærte



Kend dine krydderurter

1. Mynte
Delikat og forfriskende smag.
God til: laks, lam og grønne grønsager samt jordbær, melon og mango.

2. Grøn og rød basilikum
Skarp, men alligevel rund og meget aromatisk smag. Brug den helst rå og sprød.
God til: Middelhavsgrønsager, tomater samt friske oste.

3. Koriander
Meget karakteristisk og let parfumeret smag. Bedst rå eller ganske lidt kogt eller stegt.
God til: salsaer, chili con carne, supper og asiatiske retter.

4. Rosmarin
Nåleformede blade med kraftig aroma.
God til: kartofler, hvidløg, lam, flæskekød og and, ris, sværdfisk og ovnbagte rodfrugter.

5. Salvie og Oregano
Salvie: Tykke blade med kraftig smag. Bladene er allerbedst kogt eller stegt.
God til: kalv, kylling, og fed fisk.

Oregano: Aromatisk med let røget smag.
God til: salat, tomater, kød, fisk, pasta og pizza.

6. Dild, purløg & persille
Hverdagens allroundkrydderurter. Brug både blade og stilke.
God til: De fleste råvarer i det danske køkken.

7. Estragon & kørvel
Klassiske krydderurter, som begge har en sofistikeret let krydret smag af anis.
God til: fisk, kylling, saucer, svampe, tomater og vineddiker.

8. Timian
Let træagtig aroma.
God til: okse- og flæskekød, kylling, svampe, saucer, fisk og løg.